Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 03. 11:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök, lefoglalva 26 millió forintanyag

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök, lefoglalva 26 millió forintanyag

A hajdúhadházi rendőrök egyszerre csaptak le hét helyszínen és összesen kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A hajdúhadházi rendőrök 2021 szeptemberében egy összehangolt akció keretein belül tartottak razziát több helyi ingatlanban. Céljuk az volt, hogy a településen új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyeket fogjanak el és minél több, a kereskedésre utaló bizonyítékot találjanak és foglaljanak le – közölte a rendőrség.

A razzia még a nyomozók elvárásait is felülmúlta. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen hajtották végre szervezett elfogásokat. Összesen hét helyszínen, 26 millió forint készpénzt, valamint közel 150 gramm új pszichoaktív gyanús port és kristályos anyagot foglaltak le. Az egyenruhások a rajtaütéssel több, mint 700 adag bódító szer piacra kerülését akadályozták meg.


A nyomozás adatai szerint a szervezetnek egy házaspár volt az irányítója, akik külön embereket alkalmaztak a tiltott szerek előállítására, porciózására, valamint eladására is. A 26 éves R. Richárd, valamint ugyancsak 26 éves felesége, B. Ibolya hét ismerősét és rokonát vette be az családi üzletbe.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a férjen kívül további öt személyt vett bűnügyi őrizetbe és előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság elrendelt. Az eljárás jelenlegi szakaszában a feleség, B. Ibolya házi őrizetéről döntött a hatóság. A rendőrök mind a kilenc gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: