Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Március 07. 06:40, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Összerúgták a port a prostituáltakkal

Összerúgták a port a prostituáltakkal

Kivilágított fabódékban nyújtják szolgáltatásukat a prostituáltak Kiskunhalas környékén. A rendőrség tehetetlen, az érintett telek magántulajdonban áll, állítólag az örömlányoké. A helyiek aláírásokat gyűjtenek a türelmi zóna

- A legnagyobb kifogása a civileknek a prostitúcióval szemben most itt az, hogy nem az az ember megy oda a prostituáltakhoz, akit ez érdekel, hanem a prostitúció tolakodik be az emberek civil szférájába - nyilatkozta a hírTV-nek a No Prosti Civil Mozgalom szóvivője. Én is a környéken lakom, és megmondom őszintén: úgy érzem, hogy egy kupleráj közepén élek - tette hozzá Tapodi Attila.

Információink szerint az örömlányok többsége legálisan űzi az ipart: van vállalkozói igazolványuk, orvosi papírjuk, a bevétel után pedig adóznak. A magánterületen űzött prostitúció ellen - jogszabály híján - tehetetlen a rendőrség.

A No Prosti Mozgalom az összegyűlt aláírásokat a kiskunhalasi képviselő-testületnek adja majd át. A civilek szeretnék, ha az önkormányzat türelmi zónát jelölne ki az örömlányoknak. Egy 1999-es törvény szerint a nagyobb településeken kötelező lenne kijelölni olyan területet, ahol a prostituáltak szabadon bocsáthatják áruba a testüket. A jogszabályt azóta sem tartják be az érintett önkormányzatok.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.

2024. Szeptember 27. 07:43, péntek | Belföld

MNB: szeptemberben tovább lassul az infláció

2024. Szeptember 27. 07:42, péntek | Belföld

Czomba Sándor: a minimálbérnek 2027 január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

A minimálbérnek 2027. január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát