Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. December 09. 12:56, kedd | Bulvár
Forrás: fullank.com

Összesen egy világhírű fing-művész volt a világon

Összesen egy világhírű fing-művész volt a világon

A népi mondás - szarból is lehet várat építeni - arról jutott az eszembe, hogy a tévében gyakran látom és lelki füleimmel hallom is, egy felpuffadás elleni gyógyszer reklámját. Ki nem mondom a nevét a csodaszernek, amely megszünteti a bél ismert, nem éppen kedvelt mozgását.

Ez is adalék ahhoz, hogy a szarból is lehet várat építeni. Sőt, a pukizásból is. Ez utóbbiból lett világhírű egy francia férfiú, bizonyos Joseph Pujol. A párizsi Moulen Rouge híres kabaréjába jelentkezett begyakorolt világszámával. A Moulen igazgatója először kivörösödött a dühtől, majd néhány pillanat múlva a röhögéstől. A jó szimatú igazgatónak Pujol produkciója annyira megtetszett , hogy még aznap este fel is léptette a Moulen színpadán.

Óriási siker volt.

Pujol mutatványa közben a férfiak sírógörcsöt kaptak a nevetéstől, a hölgyek pedig ájultan fordultak le a székükről, a pincérek kiejtették a tálcát a kezükből.

Mi volt Pujol úr műsora?

Hangfenomén volt. Ahogy egy némi mondás idézte : Úgy szólt a segge, mint a tót orgona. Élethűen hozta a hátsó feléből az állathangokat, a selyemszakadást, az ágyúdörgést. Zenei zsenialitására jellemző, hogy a Kék Duna dallamára ütemesen hozta különböző hangszerek hangját. Műsora végén pedig egy méter távolságból elfújt egy égő gyertyát.

  • A világ minden nyelvén érthető volt a mutatványa.
  • Bejárta egész Európát, Amerikába is eljutott.
  • Riválisa soha nem akadt a pályán.
  • Nyolcvannyolc éves korában lehelte ki a lelkét.
  • Nem élt hiába.
  • Halála után kipufogó csövet neveztek el róla.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.