Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 27. 07:16, szerda | Helyi

Osztálytársa megölését tervezte a 16 éves fiú

Osztálytársa megölését tervezte a 16 éves fiú

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat egy 16 éves fiúval szemben, aki egyik osztálytársa megölésére készült.

A vádirat szerint a 16 éves, középiskolás fiú különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt. 2022 szeptemberében vásárolt egy nyolc cm pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel. A fiú az ismerőseinek kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott, melyekkel kapcsolatban kijelentette, hogy ugyanazt akarja megcsinálni zsidó, feketebőrű, és roma származású emberekkel. Ugyanezen időszakban készített egy „halállistát” iskolai mészárláshoz, melyen tanárai, osztálytársai, köztük azon osztálytársa neve szerepelt, akivel korábban konfliktusba került amiatt, mert felhívta a vádlottat arra, hogy mellőzze a rasszista kijelentéseket.

A cselekménye előtti napon a vádlott – miután osztályfőnöke egy sorozatgyilkosos történetről beszélt – kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő is sorozatgyilkos lesz. Mindezen előzményeket követően másnap, 2022 októberében egy internetes, nemzetközi, szélsőjobboldali, neonáci csatornán angol nyelven kijelentette, hogy másnap lesz a napja, amikor megöli antirasszista osztálytársát Magyarországon, amiről megpróbál fényképeket és videót is készíteni.

A bűncselekmény megvalósítására nem került sor, a rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az elkövetőt.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: győr, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.