Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Szeptember 07. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: DIÁKHITEL KÖZPONT ZRT.

Ösztöndíj programot hirdet a Diákhitel Központ

Ösztöndíj programot hirdet a Diákhitel Központ

Páratlan lehetőség minden kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatónak

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Ösztöndíj Programot hirdet minden olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik. A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó egy tanéven keresztül havi 70 ezer forintot kap.
A Diákhitel Központ különböző programokon, pályázatokon keresztül évek óta támogat tehetséges, saját szakterületükön kimagasló eredményeket elért fiatalokat. A Társaság KÉPZŐ pályázatával középiskolás és egyetemista képzőművészeket díjaz idén negyedik éve, emellett évek óta elismeri a kiemelkedő intelligenciájú fiatalokat a Nagy Diák IQ verseny során. A most útjára indított ösztöndíj program célja kifejezetten a Diákhitellel (Diákhitel1, Diákhitel2 hatályos szerződéssel) rendelkező egyetemi/főiskolai hallgatók ösztöndíj keretében történő támogatása a 2016/17-es tanév alatt (két egymást követő tanulmányi félévben, azaz 10 hónap időtartamban). A havi 70 ezer forintos ösztöndíj hozzájárulhat ahhoz, hogy a jó képességű és szorgalmas diákok kizárólag a tanulmányaikra tudjanak koncentrálni vagy akár előtörleszthessék Diákhitelüket.
Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve az előző két lezárt félévben a legalább 4,00-es súlyozott tanulmányi átlag is. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a felsőoktatási intézmény által kitöltött hallgatói jogviszony igazolását az előző két tanulmányi félévről, a Diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertes pályázókra az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A Diákhitel Szakmai Grémium tagjai: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A Diákhitel Központ 2016. szeptember 26-ig várja a hallgatók jelentkezését az ösztöndíj programra.
Részletek: http://www.diakhitel.hu/diakhitel-koezpont/sajtoszoba/palyazataink

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.