Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Június 20. 07:49, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Osztozkodás a D-csoportban, elbukhatnak a németek

Osztozkodás a D-csoportban, elbukhatnak a németek

Eseménydúsan indult, pontosztozkodással végződött Ghána és Ausztrália kitűnő színvonalú összecsapása a dél-afrikai focivébé D-csoportjának második fordulójában. A „kenguruk” bár bő egy órán át emberhátrányban játszottak,

 

Ha létezik megjósolhatatlan kimenetelű harc, a D-csoport küzdelmeit méltán tarthatjuk annak. Ugyanis a kvartettben Ghána megverte Szerbiát, Szerbia Németországot, Németország Ausztráliát, és most Ausztrália Ghánával nézett farkasszemet a szombati középső meccsen - s ha nyer, teljes a körbeverés, a döntő forduló előtt minden teljesen elölről kezdődik. Az esélyekről: a világranglistás helyek (Ghána: 32.; Ausztrália: 20.) alapján úgy tűnt, az afrikaiak alulmaradnak, de a bombaerős szerbek elleni ghánai siker óvatosságra intette a tippelőket. Mindazonáltal korábban hatszor barátságos keretek közt már találkoztak a felek, és négy alkalommal a „kenguruk" kerekedtek felül.



A „fekete csillagokat" mindenesetre lehet, hogy elkényelmesítette a zsákjukban lévő 3 pont, ugyanis a két ország történetének első vb-találkozóján igen gyorsan vezetést szerzett a sérült Cahill nélkül felálló Ausztrália: alig léptünk a 11. percbe, Bresciano egy nem túl jól helyezett szabadrúgását kiejtette Kingson kapus, az arra ólálkodó Holman pedig lecsapott a labdára, és betalált (1-0). Nem volt sok idő számolgatni, hogy most aztán kialakul a fent felvázolt körbeverés, Ghána nyomás alá helyezte Schwarzer kapuját, a Németh Krisztiánék által az U20-as vb-n testközelből megcsodált utánpótlás-támadó Ayew pedig rendre bolondot csinált a „kengurukból". Az egyenlítési kísérletek a 25. percben hoztak gyümölcsöt: Ayew két ausztrál védőt alázott porig a jobb oldalon, beadásából Mensah lőtt kapura, amit Kewell kezezett ki a gólvonalról - Kewell-kiállítás, ghánai tizenegyes és Asamoah Gyan-gól (1-1). Kewellel az ausztrál csapat egyetlen igazi csatára távozott a pályáról, nem is csoda, hogy a félidő hátralévő részében az afrikaiak uralták a játékot.



Érdekes módon Pim Verbeek mester frissítette cserével a szünetben az ausztrál csapatot, először a 3 pontért harcoló Ghána szerb mestere változtatott. Jöttek is szüntelen a „fekete csillagok", szinte még az égből is próbálkoztak Asamoah Gyanék Schwarzer kapujának bevételével. Az ausztrálok kezdtek iszonyatosan elfáradni fél órával a befejezés előtt, minden maradék erejüket a hatékony védekezésbe fektették. A 72. percben aztán - miután végre kettőt is cseréltek a „kenguruk" - teljesen váratlanul végigvittek egy kontrát, minek végén Wilkshire próbálkozhatott, kipattanóját pedig Kennedy csavarta Kingson kezébe. A hosszúra nyúlt hajrában 10 hosszú percig ívelgettek a védők az ellenfél csapat tizenhatosán belülre, de maradt az 1-1.



Pontokat számolgattunk az elején, de most ezt, valamint az esélylatolgatást olvasóinkra bízzuk. Némi segítség: a D-csoportot jelenleg vezető Ghánának 4 pontja van, mögötte Németország és Szerbia 3-3 pontos, a kenguruk meg egyetlen pontjukkal már elveszítették a lehetőségét, hogy csak rajtuk múljon továbbjutásuk. Németország Ghánával találkozik majd a harmadik fordulóban, Szerbia pedig Ausztráliával. Bármi megtörténhet!

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.