Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 05. 07:15, szerda | Helyi

Öt év börtönre ítélték a tanárát megkéselő diákot

Öt év börtönre ítélték a tanárát megkéselő diákot

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék hétfőn azt a fiatalt, aki 2019 decemberében megkéselte tanárát egy győri középiskolában.

A vádirat szerint az elkövetéskor 17 éves vádlott a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója volt. December 5-én, a második tanórán hármast kapott korábbi matematika dolgozatára, ami annyira felzaklatta, hogy azt mondta osztálytársainak, le fogja szúrni a tanárnőt, de kijelentését a társai nem vették komolyan.

Az ötödik óra elején a fiú azt mondta a padtársának, hogy "megvan a terv", majd azt színlelve, hogy szeretne mutatni valamit a tanárnőnek, kiment hozzá, odaadta a füzetét, mögé lépett és bal oldalán, lapockatájékon hátba szúrta. A tanárnő a földre rogyott, a vádlott pedig mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a nő nyaka és mellkasa felé. A fiút az egyik osztálytársa fékezte meg, aki elvette tőle a kést. Miután a vádlottól megkérdezte, hogy miért csinálta, azt felelte, hogy "majd ebből tanul, elegem van a tanárnőből".

Az 51 éves tanárnő életveszélyes állapotba került, légmell és vérmell alakult ki nála, bal tüdeje összeesett, több végtagja is sérült.

Máté Kinga a Győri Törvényszék szóvivője elmondta, a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe azt a megállapítást, hogy a vádlott eshetőleges szándékkal követte el a bűncselekményt, ami kizárja az előre kiterveltséget. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért és a minősítés megváltoztatásáért fellebbezett. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A vádlott továbbra is bűnügyi felügyelet alatt áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense