Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 30. 05:10, csütörtök | Belföld

Öt év után költözik az EFOTT

Öt év után költözik az EFOTT

Ismét a Velencei-tó északi partja ad otthont idén az EFOTT fesztiválnak, a július 15. és 20. közötti rendezvény területe a korábbiakhoz képest fél kilométerrel nyugatabbra, Sukoró irányába költözik.

A fesztivál szervezőcsapata ezúttal is igyekszik a maximumot kihozni a rendezvényből, amiben segítségükre lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is.

Hazánk legnagyobb múltú fesztiválja, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója idén már 45. alkalommal várja a közönséget július 15. és 20. között. Az évtizedek során 350 főről 120 ezer látogatóra duzzadt rendezvény a koncertélményeket 12 zenei helyszínen biztosítja, és a szervezők ígérete szerint továbbra is méltó marad a „legsportosabb fesztivál” elismerésre. Az állandó megújulás jegyében a nappali programok választékát még tovább szélesítik, a strandolás melletti értékes időtöltést például kulturális lehetőségekkel ösztönzik. A civil élettér is tovább hömpölyög majd az EFOTT-on, ahol a fiatalok számára fontos kérdésköröket járnak körbe, szélesítve ezzel hétköznapi ismereteiket – közölték közleményükben a szervezők.

Kitérve arra is, hogy idén az EFOTT bázisa a Velencei-tó északi partján elhelyezkedő VVSI Velencei Evezőspálya, a fesztiválterület pedig Sukoró irányába terjeszkedik. Eddigre elkészül a sukorói partszakasz újonnan épülő strandja is, amit így elsők között élvezhetnek a fesztiválozók.

Az új környezetben olyan nagy hazai fellépők biztosították már be helyüket, mint Majka&Curtis vagy a Follow the Flow, de ott lesz 2019 egyik legnagyobb felfedezettje, a 237 ezres Instagram táborral rendelkező Manuel is.

A szervezést aktívan segítő házigazda intézmény szerepét idén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának integrációjával létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetem látja majd el.

„Az NKE csatlakozása a fesztiválhoz nem csupán biztonságtechnikai szempontból nagy öröm számunkra, hanem azért is, mert tervezett kitelepüléseikkel, látványos aktivitásaikkal, sőt interaktív programjaikkal új színfoltot hoznak az EFOTT életébe” – fejtette ki Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Tájékoztatása szerint jegyek és szolgáltatások tekintetében továbbra is maradnak a diákbarát áraknál, hogy minden egyetemista legalább egyszer átélhesse, mi az az EFOTT. Programok szempontjából azonban gondolnak a 30-on felüli korosztályra is, sőt a gyerekekkel érkezőket különböző családbarát lehetőségek várják. Ígéret szerint hamarosan napvilágot lát az is, hogy idén mely világsztárok teszik tiszteletüket a Velencei-tó partján.

Forrás: hirado.hu

Kép: EFOTT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.