Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Július 14. 15:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Öt éve történt emberölés ügyében emeltek vádat Egerben

Öt éve történt emberölés ügyében emeltek vádat Egerben

Emberöléssel és több más bűncselekménnyel is vádol a Heves Megyei Főügyészség három férfit egy 2015 karácsonyán történt egri gyilkosság ügyében - tájékoztatta a megyei főügyész helyettese szerdán az MTI-t.

Kalmár Gyula közölte: tavaly tavasszal kúttisztítás közben holttest került elő egy egri udvaron. A szakértők megállapították, hogy az idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi halálát idegenkezűség okozta.

A vádirat szerint az áldozat a három férfi ismerőseként 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri házban, amelyet a vádlottak közül ketten béreltek. Bár később megromlott a viszonyuk, a férfi az év karácsonyán mégis meglátogatta az ott lakókat.

Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, kőműveskalapáccsal leütötte őt. Az áldozat koponyája darabosan betört, és rövid időn belül belehalt az emiatt kialakult koponyaűri vérzésbe.

A holttestet a vádlottak plédbe csavarva bedobták az udvaron ásott kútba, amelyet néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. A feltételezett tettesek megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják: börtönbe került.

Az ünnepek után elmentek a sértett hajdúsági tanyájára, kifosztották a már lakatlan házat és több haszonállatot is elloptak. Ezután megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot. Egyikük álnéven bujkált az országban, másikuk külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség mindhármukat elfogta, a másod- és a harmadrendű vádlott beismerő vallomást is tett.

Kalmár Gyula jelezte: a főügyészség a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottat emberöléssel, segítőit bűnpártolással, mindegyiküket lopás vétségével is vádolja. A másodrendű vádlott ellen közokirat-hamisítás miatt is vádat emeltek - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni