Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 15. 07:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Öt évet kapott a palacsintás rabló

Öt évet kapott a palacsintás rabló

Egy idős asszony táskáját próbálta ellopni, de jobb híján palacsintával menekült egy rabló a napokban Ózdon. Két járókelő a nyomába eredt, hogy megállítsa. A férfi kirántotta az alufóliába csomagolt ételt, és egyiküket megdobta v

Az idős néni az esti órákban hazafelé tartott, amikor a lépcsőház ajtajához érve összetalálkozott egy ismeretlen fiatalemberrel, aki megszólította őt, majd beszédbe elegyedett vele. A férfi még keksszel is megkínálta az asszonyt, ő ezt el is fogadta, de csak azért, hogy elkerülje a konfliktust. A nő próbálta rövidre zárni a beszélgetést, elköszönt, majd be akart menni a lépcsőházba, ám ezt a fiatalember nem hagyta. A nő szerette volna bezárni az ajtót, de a támadó a falhoz szorította, és a száját is megpróbálta befogni, mindezt már későn, az asszony ugyanis segítségért kezdett kiáltozni. Közben a rabló megpróbálta megszerezni a táskáját, de nem sikerült, mivel az asszony magához szorította a holmit. A másik kezében egy reklámszatyor volt, és mivel az ajtó is nyílt, a férfi jobb híján az ebben lévő, alufóliába csomagolt palacsintát vette el. Miután megszerezte „zsákmányát”, megpróbált elmenekülni. A néni könnyű sérüléseket szenvedett. Nem volt szerencséje, két járókelő ugyanis hallotta a nő kiabálását. Mindketten a nyomába eredtek. Hogy egérutat nyerjen, futás közben egyikükhöz még a nála lévő palacsintát is hozzávágta a támadó, ezután pedig egy bokros területre szaladt, ahonnan a járőrök megérkezéséig nem tudott kijönni. A támadót a rendőrök előállították, kihallgatása után pedig őrizetbe vették. Ügyében a bíróság gyorsított eljárásban, szerdán döntött: az ózdi palacsintás rablót – lévén, hogy visszaesőről van szó – öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a terhelt és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárás lefolytatásáig a férfi előzetesben lesz. A fiatalember tettével egyébként 500 forint kárt okozott, az idős asszony pedig könnyű sérüléseket szenvedett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.