Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Május 07. 10:16, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Ötezer fajta rovart evett eddig a bogaras férfi

Ötezer fajta rovart evett eddig a bogaras férfi

Ötezer fajta rovart evett az utóbbi 11 évben egy amerikai férfi, akinek ez az étrend a gyengéje.

A 47 éves David Gracer a Rhode Island-i Providence városában él feleségével és gyerekükkel - meg vagy 12 ezer rovarral a hűtőben. A férfi jókora élelmiszertartalékot halmozott fel magának, a 12 ezer darabos készlet ugyanakkor csak húsz fajtából áll, főképp csótányból, amely Gracer egyik kedvenc étke. A férfinak mindazonáltal nemcsak rovarok a fogára valók, nagyon szereti a skorpiókat is - enni.
"Amíg az ízeltlábúak az óceánban vannak rák és homár formájában, addig minden ember csodás étekként tekint rájuk, ám amint a földön élnek, hirtelen irtózni kezdenek tőlük" - idézte Gracert a brit Metro újság. A férfi megjegyezte, hogy a gyakori viszolygás ellenére az emberiség felének étrendjében szerepelnek rovarok, és hogy a szöcskékben több a vitamin és kevesebb a zsír, mint a marhahúsban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 08:03, péntek | Bulvár

Elhunyt Boros Lajos rádiós műsorvezető

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője - tudatta a gyászoló család csütörtökön az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 07:39, péntek | Bulvár

Nehezen viselte a koccanást, rugdosta a másik autót, szidta a sofőrt és felé is köpött

A vétlen autó utasa agresszíven kezelte le a közlekedési szituációt.

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.