Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 01. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Ötödszörre is elindulnak Bamakóba

Ötödszörre is elindulnak Bamakóba

Budapestről, a Hősök teréről indul útjára január 15-én, ezúttal már ötödik alkalommal a Budapest-Bamako Rali – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők. A versenyzők január 31-én futnak be nyugat-afrikai Mali fővár

Mára a világ legnagyobb amatőr ralijaként emlegetett szaharai flúgos futam január 15-én jelmezes rajttal indul útjára Budapestről, a Hősök teréről. Ezúttal 150 járművel 35 ország 400 indulója várja majd a rajtot. Lesz az indulók között 30 éves Zastava, teljesen rozsdás kis Polski, fűvel bevetett Trabant, két halottszállító, egy légpárnás kétéltű jármű, amely a szakaszok egy részét a tengeren teszi majd meg, valamint több mentőautó és egy norvég kisváros nyugdíjas tűzoltója is.

A közlemény szerint díjmentesen indulhat, aki mentőt, tűzoltóautót, vagy bármilyen közszolgálati autót adományoz a helyieknek, illetve a humoros, ötletes és szokatlan járműveknek sem kell fizetniük a részvételért. A mentő- és tűzoltóautók mali falvakban fognak további szolgálatot teljesíteni.

A Budapest-Bamako jótékonysági munkálatai is megkezdődtek. Körülbelül 400-500 ezer eurónyi ruhára, gyógyszerre, oktatási eszközökre, kisgépekre és szerszámokra számítanak. Egy mali számítástechnikai iskola teljes felszerelését is viszik a futam résztvevői.

A Budapest-Bamako január 15-én reggel 8-kor rajtol a Műcsarnok mellől és január 31-én fut be nyugat afrikai Mali fővárosába, Bamakóba. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g