Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Szeptember 28. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

OTP - Napra-Forgó jótékonysági kerékpártúra

OTP - Napra-Forgó jótékonysági kerékpártúra

Immár kilencedik alkalommal szervez jótékonysági kerékpártúrát - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által 2001-ben alapított - NAPRA-forgó Közalapítvány, idén szeptember 30-án, (pénteken).

A programot az OTP Bank ezúttal is támogatja. A komoly hagyományokkal bíró rendezvény úti célja ebben az évben is a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ lesz, ahol a lakók – hagyományosan – műsorral és szerény vendéglátással fogadják a kerekeseket.

A kerekezők szeptember 30-án, pénteken reggel 9.00 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza előtti téren. Rövid megnyitó, köszöntő után a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattannak és rendőri biztosítás mellett elindulnak úti céljuk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 6 iskola közel 150 diákja választja ezt a programot az iskolaév kezdetén.

A NAPRA-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Ezzel a programmal céljuk az, hogy a figyelmet fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt – s mindehhez a sportot hívva segítségül. Nem versenyről van szó, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezéséről, kellemes kerékpározással kísérve.

A Kuratórium ezúton is hálásan köszöni az OTP Bank támogatását, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a GYMS Megyei Sportszövetségek Egyesülése segítségét, valamint a Misszió Mentő szolgálatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.