Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 26. 19:24, hétfő | Belföld

Ötszáz fős zenekar lép fel Kecskeméten

Ötszáz fős zenekar lép fel Kecskeméten

Queen-, LGT- és Lenny Kravitz dalai is hallhatók szeptember 7-én, amikor több mint ötszázan zenélnek majd együtt a KecskemétRocks óriászenekarban.

Több mint 100 dobos, 250 gitáros, 90 basszusgitáros és 80 énekes zenél majd együtt szeptember 7-én Magyarország legnagyobb rockzenekarában Kecskeméten – közölték a szervezők.

Révész Zsolt kommunikációs vezető kiemelte: ősszel a KecskemétRocks2019 óriáskoncerten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban tizenkét magyar, illetve külföldi slágert adnak majd elő a Magyarország minden tájáról, és külföldről is érkező zenészek.

Az elhangzó dalokat a szervezők úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. Így elhangzik majd a Queen: We will rock you, az LGT: Ringasd el magad, Joan Jett: I love rock'n'roll, az Ocho Macho: Jó nekem, a Bikini: Mielőtt elmegyek, a Tankcsapda: Egyszerű dal, a Sing Sing: Halál a májra, a Metallica: Enter sandman, a White Stripes: Seven nation army, a Nirvana: Come as you are, Lenny Kravitz: Are you gonna go my way és a Depeche Mode: Personal Jesus című száma.

Az óriászenekarban közreműködik majd Czutor Zoltán (Belmondo), Gamsz Árpád (Mobilmánia) és Kirchknopf Gergő (Ocho Macho).

A programokról Révész Zsolt elmondta: a délelőtti nyilvános próbák után 14 órakor veszi kezdetét Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobja, majd délután a Hangfoglaló Program 2019-es pályázatának nyertes zenekarai mutatkoznak be.

Az estét a Metallicum (Metallica tribute) és a Hollywood Rose (Guns N' Roses tribute) együttes koncertjei zárják. A civil kezdeményezés két éve Szegeden egy olasz ötlet alapján indult el, a különleges esemény célja pedig az élő zene és a rock népszerűsítése mellett egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

A szervezők azt szeretnék, hogy kezdeményezésük – az olasz Rockin' 1000 és az orosz Rocknmob csapata mellett – megerősíthesse helyét a világ három legnagyobb hasonló rendezvénye között.

Forrás: turizmus.com

Fotó: A KecskemétRocks Facebook-oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.