Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 20. 16:02, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Ötszáz millió feletti felhasználót jegyez Kína legnagyobb mikroblog szolgáltatója

Ötszáz millió feletti felhasználót jegyez Kína legnagyobb mikroblog szolgáltatója

A Sina, vagyis a kínai piacvezető online médiavállalat mikroblogjainak tavaly több mint 500 millió felhasználója volt, 74 százalékkal több, mint egy évvel korábban - jelentette be a cég szerdán.

A Sina, vagyis a kínai piacvezető online médiavállalat mikroblogjainak tavaly több mint 500 millió felhasználója volt, 74 százalékkal több, mint egy évvel korábban - jelentette be a cég szerdán.

A Sina mikroblog szolgáltatását naponta 46,2 millióan veszik igénybe - közölte a Sina Corp. Egyúttal beszámolt arról, hogy 2012-ben az üzletág 66 millió dollár bevételt hozott.
Az éves jövedelem 23 százaléka a növekvő hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokból származott, míg a fennmaradó 77 százalék reklámból. Hirdetési bevételeik meghaladták az 50 millió dollárt.
A Sina nettó jövedelme 2012-ben megközelítette a 530 millió dollárt, ami éves viszonylatban 10 százalékos bővülés.
A vállalat elnök-vezérigazgatója, Cao Kuo-vej (Charles Cao) a friss adatok közzétételekor megjegyezte, terveik között szerepel, hogy szolgáltatásukat kiterjesszék, és még inkább felhasználóbaráttá tegyék, miközben a jövőben a mobil internetre összpontosítanak.
A Sina mikroblogok aktív használóinak 75 százaléka mobil eszközről kapcsolódik az internethez.
A vállalatot 1998 novemberében alapították, négy üzletággal működik, s mintegy 5 és fél ezer embert foglalkoztat. Neve kínaiul "Hszinlang", ami "új hullámot" jelent.

Címkék: blog, kína, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.