Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Április 16. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ötszörösére emelkedhet az I. és II. kategóriába sorolt pénznyerő automaták játékadója

Ötszörösére emelkedhet az I. és II. kategóriába sorolt pénznyerő automaták játékadója

Jelentősen, mintegy ötszörösére emelkedhet az I. és II. kategóriába sorolt pénznyerő automaták után fizetendő játékadó – értesült a Népszabadság. A lap információi szerint a Fidesz berkein belül formálódó tervekben az szerepel,

Schreiber István, a pénznyerő automatát működtető vállalkozásokat tömörítő Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke azt mondta a lapnak , hogy ez drasztikus lépés lenne, ellehetetlenülne szinte a teljes ágazat. Mint megjegyezte, ilyen forgatókönyvre nincsenek felkészülve, de szinte biztos, hogy a jelenleg működő 24 ezer gép döntő része eltűnne a piacról. Ráadásul a vidéki vendéglátóhelyek jelentős része éppen a gépek generálta forgalom segítségével működik. Hozzátette: szerinte az adó említett mértékűre emelése azért is elképzelhetetlen, mert egy-egy gép esetében az egyéb adóterhek, kötelezettségek után megmaradó átlagos díjbevétel el sem éri azt a szintet. Egy ilyen döntés éppen a szándékkal ellentétes változásokat hozna, s jelentékeny bevételkiesést okozna a költségvetésnek.

A nyerőgépek után befizetett játékadó 2009-ben csaknem elérte a 36 milliárd forintot. Emellett a további befizetések hasonló nagyságrendű tételt jelentenek az államnak – mondta az elnök. Schreiber István közölte, arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a nyerőgépek üzemeltetéséhez kapcsolódóan mintegy 60 ezer embert kap munkát, s közülük sokan állás nélkül maradnának. Egy brutális mértékű adóemelés után arra lehet számítani, hogy illegálisan működő gépek tömege jelenik meg.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: