Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 16. 08:25, szerda | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Otthon, édes otthon

Otthon, édes otthon

A Pécs ellen utolsó hazai mérkőzésén lép pályára ebben a szezonban az ETO Parkban a Győri ETO FC.

A zöld-fehérek remekül érzik magukat saját stadionjukban, hiszen az eddigi 14 alkalomból 12-szer győzesen hagyták el a pályát. Az így megszerzett 36 pont egyébként hármas holtversenyt eredményez az élen, hiszen a Videoton és a Debrecen is hasonló mutatókkal rendelkezik - igaz utóbbi nem 12-0-2, hanem 11-3-0 győzelem, döntetlen, vereség összevetésből jön ki.

Az első hazai gólt idén Linas Pilibaitis szerezte, az Újpest ellen a második félidőben lőtt közelről a kapuba, ez akkor a mérkőzés győzelmét is jelentette. A leggyorsabb gól Dudás Ádám nevéhez fűződik - fájdalom, a Haladásnak lőtt találata követően le is kellett cserélni. Később a sérülése után újra formába lendült, és az ősz játékosa lett a Nemzeti Sport osztályzatai alapján.

A legfordulatosabb mérkőzést a Vasas ellen játszotta a csapat. Kétszer is vesztett állásból állt talpra a Csertői legénység, és nyert végül 3-2-re egy parádés mérkőzésen. Az első gólzápor a zalaegerszeget verte, ekkor duplázott az első játékosunk itthon, de nem egy csatár, hanem egy védő, Völgyi Dániel.

Három közönségcsalogató meccset nyert ezután zsinórban csapatunk, 2-0 a Fradi ellen többezrek szeme láttára, 4-0 a Kecskemét ellen majd az ősz mérkőzésén 1-0 a Videotonnal szemben úgy, hogy a piros-kékenek talán még helyzetük sem volt.

A Pápa ellen aztán azt mutattuk meg, hogy néha 3-0 sem elég előny, Stevanovics óriási védése kellett végül a három ponthoz, amelyet először a szezonban a Honvéd vitt el, az ősz utolsó összecsapásán. Tavasszal Pintér Attila bemutatkozó mérkőzése ugyan nehezen indult, de aztán a szezon első mesterhármasával Pátkai Máté eldöntötte a Siófok elleni csatát.

A Paks elleni 4-1-es sikert a bombariadó árnyékolta be - a kétórás csúszás töbezreknek okozott bosszúságot. Fejet hajtott Győrben a Kaposvár és a Diósgyőr, majd akkor, amikor harmadszor is tízezer fölé ment a nézőszám, a Debrecen elvitte újra a három pontot, letaszítva bennünket a dobogó második fokáról.

Most pénteken, este 8 órakor a Pécs következik. A csapat idén a 15. hazai televíziós bajnoki mérkőzését vívja. A 14 mérkőzésen 34 gólt szereztünk, és 12-t kaptunk. A legtöbb gól (6) Pátkai Máté nevéhez fűződik, Dudás, Trajkovic és Ahjupera 5-5 alkalommal kapott az átlagnál nagyobb tapsot - utóbbi öt kölönböző meccsen talált be az ellenfelek kapujába.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.