Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2021. December 16. 17:32, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Otthonfelújítási Támogatás – ha még nem vette igénybe

Otthonfelújítási Támogatás – ha még nem vette igénybe

Jóllehet sokan már ezen a nyáron igyekeztek elvégezni a korszerűsítést, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy 2022. december 31-ig továbbra is elérhető a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeik javítására irányuló Otthonfelújítási Támogatás.

Az állam által nyújtott, akár 3 millió Forintos összeértékű Otthonfelújítási Támogatás utólag, azaz a munkálatok elvégzése, és azok számlával történt igazolása után hívható le, amennyiben teljesítettük a feltételeket (megfelelő mértékű anyagköltség és munkadíj megléte, az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belüli benyújtás…) Azt, hogy pontosan milyen mértékű visszatérítésre számíthatunk, egyszerűen ellenőrizhetjük az Államkincstár Otthonfelújítási Támogatás kalkulátor oldalának a segítségével.

Milyen épületgépészeti megoldások/felújítások számolhatóak el az Otthonfelújítási Támogatáshoz?

- Víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje

- Fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel

- Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is (napelem/hőszivattyú)

- Égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése

- Klímaberendezés beépítése, cseréje

- Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje

- Használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is

- Villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje

- Lámpák, világítótestek cseréje, beépítése

- Szaniterek beépítése vagy cseréje

A Gépész Webáruház otthonfelújítás menüpontjában valamennyi témakört részletesen körül jártunk, hogy ezzel is megkönnyítsük a döntést, ill. összesítsük az Ön számára leginkább hasznos korszerűsítési lehetőségeket.

Otthonfelújítási Támogatással milyen megújuló energiát hasznosító rendszer építhető ki?

Napelemes rendszer

A gyors és egyszerű telepítésű napelemes rendszerek mondhatni természetes részeivé váltak a korszerű otthonoknak. Kiépítésükhöz az épületen belül szinte nem is kell semmilyen beavatkozást végrehajtani. Engedélyeztetésük kb. 2-3 hónapot vesz igénybe, a kivitelezési munkálatok pedig mindössze 1-3 napig tartanak. Segítségükkel a háztartási gépek energiaigénye mellett ki tudjuk váltani a világítást, a fűtést, a hűtést és a használati melegvíz villamos energiaigényét is.

Hőszivattyús rendszerek

A legtöbb fűtési rendszerhez kitűnő alternatívát nyújtanak, legyen az felületfűtés, fan-coil, vagy alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés. Egy megfelelően méretezett HMV-tároló beépítésével a hőszivattyús rendszer használati melegvíz előállításra is alkalmas.

A fűtési rendszer kiépítése/korszerűsítése

A Gépész Holding megalakulása óta a fűtési rendszerek (felújításának) elkötelezett szakértője. Kondenzációs kazánok, szivattyúk, radiátorok, HMV-tárolók, fűtési osztó-gyűjtők, fűtőköri egységek, felületfűtési rendszerek, csővezetékek széles választéka áll rendelkezésre szakáruházainkban és webáruházunkban a teljeskörű felújításhoz. Az egyes részegységek szakszerű kiválasztásához kérjük forduljon bizalommal értékesítő és műszaki tanácsadó kollégáinkhoz!

Fürdőszoba szaniterek

Mint arról már korábban is írtunk az Otthonteremtési Támogatás a vízellátási rendszerek kialakítása-, korszerűsítése- vagy elemeinek cseréje esetén is igényelhető. Villanybojlerek, mosdók, fürdőkádak, zuhanykabinok, wc-k, piszoárok, bidék, falikutak csaptelepek és szerelvények széles választékával várjuk a teljeskörű felújításhoz.

Klímaberendezés beépítése, cseréje

Split klímák széles választéka hagyományos és Wi-Fi vezérléssel ellátott kivitelekben.

Szabályozott szellőzési rendszer kialakítása

Amennyiben teljesen új építésű, vagy jelentős átalakításon áteső épületről van szó, akkor az egyik legjobb megoldás a központi hővisszanyerős szellőztetés, a másik pedig a központi ventilátoros elszívású, páraszabályozott légbevezetésű rendszer – a Gépésznél mindkét szellőztetési módhoz kínálunk megoldást.

A Gépész Webáruházban mindent megtalál, ami az otthonfelújításhoz jól jöhet. Megbízható szakemberre van szüksége a felújításhoz? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 11. 18:54, csütörtök | PR

Érdekességek a lóverseny fogadás világából

Amióta civilizáció létezik, az emberek szeretnek fogadni, tippelni, jósolni és persze nyerni.

2022. Augusztus 10. 18:12, szerda | PR

A harmonikus lakberendezés nem az alapterület nagyságától függ!

Sokan azt gondolják, hogy a nappali vagy történetesen a hálószoba, abban az esetben lakható be a legteljesebb mértékben, ha elegendő hely áll a rendelkezésre.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -