Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Szeptember 25. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe és több mint 7200 illegális bevándorlót azonosítottak az illetékes hatóságok egy, több európai uniós tagállam és balkáni ország bevonásával végzett egyhetes nemzetközi művelet során

- közölte a Frontex csütörtökön. Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségének tájékoztatása szerint az akció az embercsempészet, az emberkereskedelem és a hamisított iratokkal elkövetett csalás felszámolására összpontosított.

Ötven embercsempészt állítottak elő, 7248 érintett bevándorlót azonosítottak, továbbá 83 hamis személyi okmányt és 17 lopott gépjárművet foglaltak le. Emellett 20 ezer, dokumentum nélküli orvosi arcmaszkot találtak az illetékes hatóságok.

A Bécsben létrehozott operatív csoport által koordinált műveletben Ausztria mellett Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Románia, Bulgária, Görögország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia Köztársaság, Montenegró és Albánia hatóságai vettek részt - áll a varsói székhelyű európai uniós ügynökség közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra