Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 03. 07:15, kedd | Helyi

Ötvenhatszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Ötvenhatszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A legtöbb esetben balesetekhez riasztották a tűzoltókat, de emellett kigyulladt épület és mezőgazdasági tűz is munkát adott nekik.

  • Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó hétfő reggel Győrben, a Hűtőház utcában. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit. Az autóban egy ember utazott, őt a mentők könnyű sérülései miatt kórházba szállították.
  • Két személyautó ütközött kedd este Sopronban, a Lővér körúton. A helyi hivatásos tűzoltók védősugár mellett áramtalanították a gépkocsikat és a rendőrség helyszínre érkezéséig irányították a forgalmat az érintett útszakaszon. A két járműben összesen hatan utaztak. Egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat a baleset helyszínén ellátta.
  • Villanyoszlopnak hajtott, majd a tetejére borulva a járdán állt meg egy személyautó szerda délután Kapuváron, a Szent István király utcában. A járműben utazó két embert a kapuvári hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték az autóból és átadták a mentőszolgálatnak, akik a helyszínen ellátták a könnyű sérüléseiket.
  • Kamion, személyautó és egy furgon ütközött pénteken dél körül az M85-ös autóút 2-es kilométerénél, a Győr felé vezető oldalon. A személyautó a kamion és a furgon közé szorult, a sofőr nem tudott kiszállni a roncsok közül, ezért a győri hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, őt súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították a mentősök Az egységek áramtalanították a kisteherautót és a személyautót, a kamion saját kerekein elhagyta a helyszínt. A másik két sofőr nem sérült.
  • Négyszintes társasház pincéjében háztartási berendezések égtek mintegy öt négyzetméteren, szombat délután Sopronban, a Kölcsey Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat. A társasház füsttel telítődött, ezért az ingatlant tizenegy embernek el kellett hagynia. Az egységek átszellőztették az épületet, majd ezt követően a lakók visszatérhettek otthonaikba. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Négy nagyméretű körbála égett vasárnap éjjel a 8529-es számú út mentén, Kapuvár és Öntésmajor között. A kapuvári hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Címkék: győr, tűzoltók

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 09:14, péntek | Helyi

Két nap is meglepték a gyerekeket a győri Bringás Mikulások

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri szervezete december 5-én és 6-án is kedves programmal készült a „jógyerekeknek”.

2023. December 08. 08:15, péntek | Helyi

Havat hozott a Mikulás

Havazásra ébredt a város. Győrbe is megérkezett az igazi tél, szerda délelőtt már 10 centiméter volt a hóréteg vastagsága.

2023. December 07. 09:15, csütörtök | Helyi

Elindult az országos szezonális ellenőrzés

Az ellenőrzéseket ahogy eddig, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, melyben a vármegyei kormányhivatalok, a járási hivatalok és a Nébih szakemberei egyaránt közreműködnek.