Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2011. November 16. 14:18, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Overdose, a legenda

Overdose, a legenda

Frankie Dettori, a világ egyik legjobb zsokéja legendának nevezte a sprinterek között a magyar versenylovat, melynek nyergében vasárnap Rómában diadalmaskodott.

Az olasz zsoké a Pannoniaoverdose.hu oldalnak adott interjújában felelevenítette: izgatott lett, amikor Mikóczy Zoltán társtulajdonos felkérte, hogy Rómában ő üljön a ló nyergébe.

„Overdose legenda a sprinterek között – mondta Dettori. – A verseny előtt pihent benyomást keltett, ami nem is csoda, hiszen rég versenyzett utoljára. Ám a pályára érve ez elszállt, ott már nem mozgott olyan nyugodtan. A versenyt pedig úgy nyerte, hogy érezni lehetett, a ló maga is győzni akart.”

Overdose a római viadalon – amelyen 2008 után másodszor lett első – 1:08.40 perces időeredménnyel haladt át a célvonalon, fél hosszal megelőzve a második Dagda Mort, ezzel pályafutása 16. sikerét aratta. A zsoké a verseny után azt mondta, 75 százalékos teljesítményt kért a lótól, s szerinte Overdose a jövőben még legalább öt hosszt javulhat.

„Végül is könnyű győzelem volt, de ahogy már említettem, azért győzött Overdose, mert pontosan tudja, hogyan kell nyerni. És nyerni is akart!” – fogalmazott Dettori, aki hozzátette, reméli, hogy lesz még alkalma a magyar versenyló nyergében ülni, lehetséges helyszínként pedig Hongkongot említette.

Overdose az elmúlt hétvégén viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, sikere után pedig az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 23:31, csütörtök | Sport

Hevesi is back!

Egy hosszabb kihagyás után tért vissza a pályákra az ország egyik legnépszerűbb pilótája Hevesi István

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.