Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2011. November 22. 15:06, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Overdose nem versenyezhet

Overdose nem versenyezhet

Bár meghívták Overdose-t, a magyar csodaló mégsem vehet részt Hongkongban a Távol-Kelet legnagyobb sprintfutamán.

A Pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint ennek egy helyi rendelkezés az oka. A hongkongi versenyszervező 26 nappal a futam előtt közölte, hogy az ottani Mezőgazdasági, Halászati és Természetvédelmi Hivatal egy 1992-es lóinfluenza-járvány miatt csak azon lovak beutazását engedélyezi, amelyek 15 meghatározott országban töltötték az elmúlt 60 napot, és ezek között Magyarország nem szerepel.

„Még szeptember elején, tehát úgy száz nappal a versenyt megelőzően vettük fel a kapcsolatot a hongkongi futam szervezőivel, ezt az információt ők viszont csupán 26 nappal a futam előtt közölték. Pedig különösebb akadálya nem lett volna, hogy Overdose-t szeptember végén vagy október elején kivigyék, mondjuk Németországba” – olvasható a honlapon.

Figyelembe véve, hogy Overdose idén mindössze négy versenyen állt rajthoz, a ló stábja már a meghívást önmagában nagy eredménynek értékelte, mivel a legfeljebb 14 lovat felvonultató mezőnybe 92 – köztük 15 Group I-es versenyen nyerő – telivér szeretett volna bekerülni.

Overdose november 13-án Rómában győzött Group III-as versenyen. Előtte a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton azonban újfent bizonyította egyedülálló tehetségét.

Címkék: Hongkong, overdose

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 23:31, csütörtök | Sport

Hevesi is back!

Egy hosszabb kihagyás után tért vissza a pályákra az ország egyik legnépszerűbb pilótája Hevesi István

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

2022. November 30. 17:56, szerda | Sport

Maradt a bronz, de az is szépen csillog!

Határ Attilának a Therwoolin VIII. Zemplén Rally-ra a V&CS Racing Kft. bérelte a C2R2 versenyautót,

2022. November 30. 17:54, szerda | Sport

Szerintünk egy remek futam volt!

Villáminterjú Kronome Ákos autóversenyzővel a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után.