Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 16. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: orientpress

Óvja gyermekét a mindennapi kólától

Óvja gyermekét a mindennapi kólától

Azok a gyerekek, akik cukros üdítőitalokat – beleérve a szénsavas, a juice vagy a sportitalokat is – isznak minden nap, nagyobb valószínűséggel híznak el, mint azok, akik ennél ritkábban fogyasztanak ilyen italokat. Jelen tanulmány újdonságát az adja, hogy a fiatalabb gyerekekre koncentrál.

Dr. Mark DeBoer, a Virginia Egyetem kutatója, a tanulmány szerzője elmondta: „annak ellenére, hogy a cukros üdítőitallal bevitt kalória aránya viszonylag kevés a teljes napi mennyiséghez gyerekek esetében, idővel nagymértékben hozzájárul a súlygyarapodáshoz”.

Ő és kollégái egy országos reprezentatív kutatás keretében 9600 gyermekről gyűjtöttek adatot azok 2, 4, majd 5 éves korában. A szülők beszámoltak jövedelmükről, iskolai végzettségükről és arról, hogy a gyerekek naponta mennyi üdítőt fogyasztanak és mennyi időt töltenek tévénézéssel. A gyerekek súlyát minden egyes felülvizsgálaton megmérték. Azoknak a gyerekeknek az aránya, akik naponta fogyasztottak cukros üdítőitalt, valamint sportitalt vagy juice-t, 9-13 százalék között mozgott életkoruktól függően.

Ezeknek a gyerekeknek az édesanyja nagyobb valószínűséggel volt túlsúlyos, és néztek legalább napi két órát tévét. A család gazdasági-társadalmi státuszát is figyelembe véve a szakemberek megállapították, hogy azok, akik már ötévesen napi rendszerességgel fogyasztottak szénsavas üdítőket, 43 százalékkal nagyobb valószínűséggel lettek elhízottak - írja a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.