Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 20. 14:36, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Óvodákat fejleszt az önkormányzat

Óvodákat fejleszt az önkormányzat

Több mint 950 millió forintból fejleszti két óvodáját és egy bölcsődéjét a győri önkormányzat.

A 21. századnak megfelelő, minőségi nevelő-oktató munkához szükséges környezet kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja - tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint az Erzsébet ligeti óvodában felújítják a villamos hálózatot és burkolatot cserélnek. Akadálymentesítik az épületet, valamint új bútorokat és fejlesztő eszközöket szereznek be. A meglévő épületrészt kétszintes szárnnyal bővítik, ahol egyebek mellett négy foglalkoztatószobát, öltözőt, vizesblokkot, orvosi szobát és liftet alakítanak ki. A légtér emelésével átalakítják a tornaszobát, valamint új játszóeszközöket helyeznek el az udvaron, amelyet füvesítenek. Egyéni fejlesztőszobákat is létrehoznak, ahol a speciális, egyéni foglalkozások hatékonyabbak lehetnek. A fejlesztés jövő szeptember végére fejeződik be.

A Szövetség utcai Bóbita tagóvodát szintén felújítják, itt is funkcionális átalakításokat végeznek, valamint új szárnnyal bővítik, ahol aula, tornaszoba, egyéni fejlesztőszoba, iroda és a szülői fogadó kap helyet. Az egész épületet akadálymentesítik, bútorokat és fejlesztőeszközöket szereznek be. Ez a beruházás is a jövő év szeptemberének végére zárul le.
A Báthory utcai bölcsődét 545 négyzetméteren felújítják, 298 négyzetméteren pedig átalakítják. A munkálatok során kicserélik a hőszigetelést a homlokzaton, szigetelik a lapos tetőt és új nyílászárókat építenek be. Új mellékhelyiségeket, pelenkázót és zuhanyzót alakítanak ki, valamint akadálymentesítik az épületet. Új eszközöket is beszereznek, amelyek a mozgáskultúrát, az értelmi képességeket, a kreativitást és az ábrázoló tevékenységet fejlesztik, valamint a természeti, emberi és tárgyi környezet megismerését segítik elő. A fejlesztés a jövő év elején fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense