Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 04. 07:47, péntek | Bulvár
Forrás: HírTV

Pamela Anderson levelet írt Putyinnak

Pamela Anderson levelet írt Putyinnak

A Baywatch című sorozat egykori sztárja személyesen írt levelet Vlagyimir Putyin orosz kormányfőnek, amelyben a kanadai fókák védelméhez kér segítséget. Pamela Anderson azt szeretné, hogy az orosz miniszterelnök is lépjen fel az ottawai k


A kanadai származású színésznő azért fordult éppen Putyinhoz, mert jelenleg Oroszország számít a Kanadában előállított fókabőr egyik legnagyobb importőrének. Pamela Anderson levelében arra emlékezteti a kormányfőt, hogy alig egy hónapja személyesen adott utasítást a Roszribolovsztvo orosz halászati ügynökségnek a fókák fokozott védelmére. Ennek ellenére Oroszország továbbra is jelentős mennyiségű fókabőrt vásárol Kanadától.



A PETA állatvédő szervezet hírportáljának értesülései szerint Vlagyimir Putyin egyelőre nem méltatta válaszra az amerikai színésznő levelét. A Le Figaro értesülései szerint korábban hasonló kérelemmel fordult az orosz miniszterelnökhöz Brigitte Bardot francia színésznő és elkötelezett állatvédő is.



Oroszországban 2009-ben léptettek életbe részleges korlátozásokat a fókák ipari célú kifogására és felhasználására a Fehér-tenger térségében. Ezzel párhuzamosan viszont jelentős mértékben megnövekedett a fókabőr importja. Az orosz Pravda internetes portáljának értesülései szerint a világon évente közel egymillió fóka esik az ipari mértekben űzött vadászat áldozatául. Ennek egyharmadát Kanadában lövik ki.



FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.