Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 12. 16:58, szerda | Belföld

Paradicsomcsipszet hívott vissza a Nébih

Paradicsomcsipszet hívott vissza a Nébih

Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a LOLO tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint laboratóriumi vizsgálat mutatta ki, hogy a termék határérték felett tartalmaz kéntartalmú adalékanyagot.

A kéntartalmú adalékanyag a jelölésen nem volt feltüntetve, vagyis a csomagolásra megtévesztő módon került az adalékmentességre utaló „100% natural” és a „no added preservative” felirat – tették hozzá.

A kén-dioxid és a szulfitok (E 220-228) élelmiszer-adalékanyagok, amelyeket egyebek közt tartósítószerként adnak az élelmiszerekhez. Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhatnak – hívta fel a figyelmet a Nébih.

A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy a forgalmazó üzletben váltsák vissza a megvásárolt termékeket.

Forrás: hirado.hu

Kép: nebih.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő