Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2017. Január 19. 14:17, csütörtök | Bulvár
Forrás: hirado.hu

Paul McCartney perel

Paul McCartney perel

A szerzői jogokat 1985-ben Michael Jackson vásárolta meg, majd halála után hagyatékának gondozói eladták a katalógust a Sony/ATV-nek.

Vissza akarja szerezni a Sony/ATV-hez került dalainak szerzői jogait Paul McCartney, ezért a brit sztár szerdán egy manhattani szövetségi bíróságon nyújtott be keresetet a zenei kiadó ellen.

A dalok közül sokat még John Lennonnal együtt írt a Beatles együttesnek. A szerzői jogokat 1985-ben Michael Jackson vásárolta meg, majd halála után hagyatékának gondozói eladták a katalógust a Sony/ATV-nek.

McCartney hosszú ideje szeretné visszaszerezni a dalok fölötti rendelkezés jogát. A zenész keresetében megjegyezte, hogy szándékáról korábban a Sony/ATV-t is értesítette, és azt is jelezte, hogy jogi igényét arra az amerikai szerzői jogi szabályozásra hivatkozva fogja benyújtani, amely egy bizonyos idő elteltével lehetővé teszi a szerzői jogok fölötti rendelkezés visszaszerzését.

Az első szám, amelynek szerzői jogait visszakaphatja, a Love Me Do című dal lesz 2018 októberében. A katalógus többi részének darabjai évekkel később válnak elérhetővé számára, az utolsó szám szerzői jogait 2026-ban szerezheti vissza.

A Sony/ATV válaszközleményében “a legnagyobb tiszteletét” fejezte ki McCartneyval kapcsolatban, ugyanakkor csalódottságát sem titkolta. “Évtizedeken keresztül szorosan együttműködtünk mind Paul McCartneyval, mind John Lennon hagyatékának gondozóival, hogy megvédjük, megóvjuk és népszerűsítsük a katalógus hosszú távú értékét” – írta a kiadó, majd leszögezte, hogy a keresetet “szükségtelennek és elhamarkodottnak” tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.