Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 26. 13:19, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Pazarolja a motorvonatokat a MÁV?

Pazarolja a motorvonatokat a MÁV?

A MÁV nem figyel az utasok érdekeire, hiányzik a szakmai felügyelet, a kontroll nélkül meghozott döntéseknek pedig a szolgáltatás minőségében és az üzemeltetésben is súlyos ára van – írja a VEKE pénteki közleménye, amely szerint a

Néhány hete vette át ünnepélyesen a MÁV a gyártó Stadlertől a 60 darabos korszerű FLIRT villamos motorvonat-flotta utolsó darabját. Örömünk azonban mégsem lehet teljes: a darabonként több mint egymilliárd forint értékű vonatokat szokása szerint pazarolja a vasút: a dunántúli elővárosi vonalakon még mindig járnak a korszerűtlen, kényelmetlen, műbőr üléses szerelvények, miközben a rosszul szervezett járműbeosztás miatt a FLIRT-motorvonatok a pályaudvari tárolóvágányokon állnak - olvasható a közleményben.

„Egyesületünk számításai alapján rendelkezésre áll annyi motorvonat, mellyel a lelakott szerelvények teljes egészében kiválthatóak a budapesti elővárosi forgalomban - a tavaly publikált ütemes menetrendi javaslatunk részletes járműbeosztási terveket tartalmaz" - írja a közlemény. Ezzel szemben a MÁV pazarolja az új járműveit és a gőzöskorszakból maradt szabályok szerint üzemelteti a XXI. századi motorvonatokat is.

A VEKE szerint a MÁV menetrendjeinek meghatározásánál nem figyelnek az utasok érdekeire, hiányzik a szakmai felügyelet, a kontroll nélkül meghozott döntéseknek pedig a szolgáltatás minőségében és az üzemeltetésben is súlyos ára van. Ezért felszólítják a MÁV vezetését: a lehető legrövidebb időn belül vizsgálják felül a FLIRT-motorvonatok járműfordulóit, intézkedjenek az lelakott, 40 éves szerelvények teljes kiváltására és legalább csúcsidőn kívül a minden utasnak ülőhely biztosításához elegendő vonatkapacitás beállítására.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.