Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Március 26. 13:19, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Pazarolja a motorvonatokat a MÁV?

Pazarolja a motorvonatokat a MÁV?

A MÁV nem figyel az utasok érdekeire, hiányzik a szakmai felügyelet, a kontroll nélkül meghozott döntéseknek pedig a szolgáltatás minőségében és az üzemeltetésben is súlyos ára van – írja a VEKE pénteki közleménye, amely szerint a

Néhány hete vette át ünnepélyesen a MÁV a gyártó Stadlertől a 60 darabos korszerű FLIRT villamos motorvonat-flotta utolsó darabját. Örömünk azonban mégsem lehet teljes: a darabonként több mint egymilliárd forint értékű vonatokat szokása szerint pazarolja a vasút: a dunántúli elővárosi vonalakon még mindig járnak a korszerűtlen, kényelmetlen, műbőr üléses szerelvények, miközben a rosszul szervezett járműbeosztás miatt a FLIRT-motorvonatok a pályaudvari tárolóvágányokon állnak - olvasható a közleményben.

„Egyesületünk számításai alapján rendelkezésre áll annyi motorvonat, mellyel a lelakott szerelvények teljes egészében kiválthatóak a budapesti elővárosi forgalomban - a tavaly publikált ütemes menetrendi javaslatunk részletes járműbeosztási terveket tartalmaz" - írja a közlemény. Ezzel szemben a MÁV pazarolja az új járműveit és a gőzöskorszakból maradt szabályok szerint üzemelteti a XXI. századi motorvonatokat is.

A VEKE szerint a MÁV menetrendjeinek meghatározásánál nem figyelnek az utasok érdekeire, hiányzik a szakmai felügyelet, a kontroll nélkül meghozott döntéseknek pedig a szolgáltatás minőségében és az üzemeltetésben is súlyos ára van. Ezért felszólítják a MÁV vezetését: a lehető legrövidebb időn belül vizsgálják felül a FLIRT-motorvonatok járműfordulóit, intézkedjenek az lelakott, 40 éves szerelvények teljes kiváltására és legalább csúcsidőn kívül a minden utasnak ülőhely biztosításához elegendő vonatkapacitás beállítására.

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére