Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Március 28. 07:24, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Pécsett adták át a Nemzetközi Fair Play-díjat

Pécsett adták át a Nemzetközi Fair Play-díjat

18 sportoló illetve sportvezető vehette át a Nemzetközi Fair Play-díjat Pécsett. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerését először adták át Magyarországon. Schmitt Pál MOB-elnök életműdíjat kapott.

Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága évente díjaz sportolókat vagy sportszövetségeket, klubokat sportszerű magatartásukért. Idén a 68 jelöltből 18-an vehették át a Nemzetközi Fair Play-díjat. Elismerésre érdemesnek bizonyult egy futócipő kölcsönadása, egy bronzérem átengedése, miként az is, amikor élen álló tájfutók adták fel pozíciójukat azért, hogy segítsenek balesetet szenvedett sporttársuknak. A sportszerűség eszméjének terjesztéséért Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a NOB protokollfőnöke életműdíjat vehetett át.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság 1963-ban alakult, a szervezet csaknem ötvenéves történetében először adták át Magyarországon a Fair Play-díjat.

Egy friss felmérés szerint jobban érdeklődnek a kultúra iránt azok, akik aktívan sportolnak. A kutatás a Pécsi Kulturális Főváros rendezvénysorozat programszervezője, a Hungarofest Kft. megbízásából készült.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.