Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2010. Január 11. 06:41, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa (EKF)programsorozatot. 10-12 ezer ünneplőt vártak a városba. Az egy órás műsor a római kortól napjainkig eleveníti fel a baranyai megyeszékhely történetét. A megnyitóra a MÁV élmén

A miniszterelnök a megnyitó előtti nemzetközi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 2010-ben Pécs lesz Magyarország kirakata, amit Bajnai Gordon egyszerre tart lehetőségnek és felelősségnek.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta: ugyan az előkészületek nem voltak zökkenőmentesek, de a lehetőségekhez képest a város felkészült a 2010-es évre. A polgármester úgy fogalmazott: a kulturális főváros ügye számunkra magyarok számára még egy fel nem fedezett terület, volt és úgy gondolom, hogy minden gond mellett ezt sikerült jól abszolválnunk".

Az EKF menedzsment központ egymillió látogatóval számol idén Pécsett, akiknek várhatóan 20-30 százaléka lesz külföldi, ők főként a partnervárosokból, osztrák, német és horvát területekről érkeznek majd.

A vendégeknek 350 kulturális programot kínálnak, amit mintegy 100 civil és további 80-100 regionális társprogram egészíti ki. A Hungarofest vezetője a nemzetközi sajtótájékoztatón megköszönte az európai országoknak a segítséget.


Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az együttműködés Kínával nem kockázat, hanem hatalmas lehetőség

Az együttműködés Kínával nem veszélyt, hanem hatalmas lehetőséget jelent az Európai Unió számára, a kockázat éppen az, ha valaki el akarja vágni ezeket a kötelékeket

2023. November 27. 14:23, hétfő | Belföld

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommu

2023. November 27. 14:17, hétfő | Belföld

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2023. November 27. 14:15, hétfő | Belföld

Pénteken zárul az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Néhány napja maradt 850 ezer gépjármű, köztük csaknem 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb).