Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 17. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Példaértékű a győri hajléktalanellátás

Példaértékű a győri hajléktalanellátás

Politikusok látogattak el csütörtökön délelőtt a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményeibe. Az országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnökét és annak tagjait kívül a városi önko

A rehabilitációs intézetre vonatkozó szabályokat ismertette a vendégekkel Márkus József, aki maga is az ellátottak közé tartozik. A lakók bepillantást engedtek mindennapi életük színtereibe a lakásoktól a munkahelyekig. A rehabilitáció célja, hogy képesek legyenek a gondozottak a hétköznapi életben is ellátni magukat, ennek pedig egyik legfontosabb eszköze a munkára nevelés.

Az intézet törekvései összhangban vannak a kormány szándékaival, amely a segélyezés helyett a munkát részesíti előnyben.

Ilyenkor télen a szolgálat egyik legfontosabb helyisége az éjjeli menedék, amely minden este megtelik ellátottakkal.

A bejárás tapasztalati szerint a győri intézményben jobb a színvonal, mint Budapesten vagy az ország keleti felében. Az országgyűlés szociális bizottságának elnöke úgy látja, volna lehetőség hasonló ellátást nyújtani minden rászorulónak.

Az országos átlagnál jobb körülmények ellenére Győrben közel kétszáz hajléktalan az utcán tölti a telet. Sütő Csaba, a szolgálat vezetője szerint olyan feltételeket kell teremteni az intézményben, amely számukra is megfelelő, hogy legalább az éjszakákat a menhelyen töltsék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.