Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 11. 09:00, szerda | Belföld

Pély Barna, Keresztes Ildikó és Myrtill is fellép a Kürtőskalács Fesztiválon

Pély Barna, Keresztes Ildikó és Myrtill is fellép a Kürtőskalács Fesztiválon

5. éve rendezik meg idén a Kürtőskalács Fesztivál Budapesten. A programot, a XII. kerületi fás, ligetes, hangulatos Gesztenyés kertben rendezik meg 2017. október 13-15 között.

Immár 5 éve, hogy a Kürtőskalács Fesztivál tervezésében két dolgot tartunk szem előtt: hogy minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében a hagyományos parázson sült kürtőskalács csodavilágába kalauzoljuk az érdeklődőket.

"A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készítünk rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintolleranciával élők számára, valamint a kísérletező kedvűeknek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket ajánlunk." - Írják a szervezők.

Nagykoncertek, közönség kedvencek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerek pályázatok, közösségi jótékonysági kürtőskalács készítés (Kürtős Kaland), kézműves vásár és mesterség bemutatók - egyszóval lesz minden, ami egy igazi hagyományörző, családi rendezvényhez szükséges.

Idén is több tematikus helyszíne és programja lesz a fesztiválnak, két színpaddal.
A Gyermekligetben megidézzük az édes gyermekkor idilli világát, amikor a nagymamával együtt sütöttünk-föztünk otthon a konyhában, itt találjátok majd a Csináld Magad! kürtőskalács készítő standot is, de lesznek interaktív játékok is.

Már hagyományos eleme a fesztiválnak a Faszénen Sült Ételek Udvara, amelyet idén szintén kibővített formában tervezünk, és nagyobb helyen, itt kap helyet a kisszínpad is, amelyen utcazene és grill bemutatók váltják egymást.

A szombati nap attrakciója a Nagy Közös Sütés, idén még nagyobb kalandra invitáljuk a közösségi kürtőskalács készítésre benevező csapatokat, így az 5. Kürtőskalács Fesztiválon ezt a programot átneveztük Kürtős Kaland–nak.
Az idei fesztivál szlogenje: Kürtőskalács = Kürtős Kaland!

A rendezvény fővédnöke: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
Házigazda: Berecz István

A szervezők szeretettel, szívvel-lélekkel várnak Benneteket, családotokat, szomszédotokatját, rokonaitokat és barátaitokat egy élményteli édes hétvégére.

A fesztivál részletes programját itt olvahatják: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/program

Forrás: kurtoskalacsfesztival.hu facebook.com/KurtoskalacsFesztival

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során