Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Augusztus 25. 09:16, péntek | Helyi

Pénteken lesz az Állatkertek éjszakája – Győrben is lesznek programok

Pénteken lesz az Állatkertek éjszakája – Győrben is lesznek programok

A Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagintézményei közül tizenkét bemutatóhely vesz részt az állatkertek éjszakáján

Pénteken rendeznek országszerteállatkertek éjszakáját, amelyen az állatos programok mellett sok helyen tartanak csillagászati bemutatót is.

  • Az állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadasparkban a látványetetések mellett lesz többek között éjszakai rovarbemutató, állati csillagbemutató és játszóház is.
  • A Fővárosi Állat- és Növénykert az állatos élményprogramok mellett többek között interaktív előadással, tűzzsonglőr-bemutatóval, kézműves-foglalkozással, arcfestéssel, planetáriumi vetítésekkel, bátorságpróbával és ismeretterjesztő előadásokkal is várja a látogatókat.
  • Elsősorban Ázsia természeti és kulturális sokszínűségéből ad ízelítőt a debreceni Nagyerdei Kultúrpark, ahol lesz ázsiai kulturális és gasztronómiai utazás, harcművészeti bemutató, LED- és tűzzsonglőr-show, fénycsapdás rovarvizsgálat, csillagles és világító ásványok kiállítása.
  • A Xantus János Állatkert Győrben kreatív programmal, látványetetésekkel, bátorságpróbával és éjszakai kalandozó túrával is készül,
  • A Jászberényi Állat- és Növénykertben a látványetetések mellett fényfestés, lufihajtogatás, arcfestés, lampionkészítés, fénycsapdás rovarbemutató, állatismereti minikiállítás is szerepel a programban.
  • Fáklyafényben úszó varázserdővé változik a Kecskeméti Vadaskert, ahol lesz egyebek mellett hüllő- és trófeabemutató, állati kincsek standja, teknős- és óriáscsótány-tapogatózó, ajándék arcfestés és éjjeli hangulatzenélés.
  • Hosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat a Miskolci Állatkert, ahol a programok között szerepelnek különleges látványetetések, valamint bogár- és távcsöves bemutató is.
  • Látványetetésekkel, kézműves-foglalkozással, éjszakai nyomoZooval, ingyenes arcfestéssel és tűzzsonglőr-bemutatóval is várja a látogatókat a Pécsi Állatkert, míg a Tisza-tavi Ökocentrum programjai között szerepel látványos búvármerülés, LED-zsonglőrbemutató és a Tisza-tavon kishajós kirándulás.
  • A Szegedi Vadaspark a látványetetések és állatos programok mellett afrikai kézművesfoglalkozásokkal, afrikai hangszerbemutatóval, koncerttel és táncházzal, valamint éjszakai rovarlessel is készül. A Veresegyházi Medveotthonban bemutatkoznak a játékos ormányos medvék, de lesz madárbemutató, előadás az oroszlánokról, tűzvarázsshow és Piknik mozi is, este pedig Tapizoo, valamint lampionkészítés.
  • A Veszprémi Állatkert is hosszabbított nyitva tartással készül, az Afrika Szavanna játszótér melletti étterem teraszán zenés est szórakoztatja majd a közönséget – áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.

2024. Július 17. 08:16, szerda | Helyi

Nyaralás „ON” a Vaskakasnál is

Bezárta 2023/24-es évadját a Vaskakas Bábszínház: olvasható a Facebook-bejegyzésükben. Kocsis Rozi igazgató elsőként a 17. Győrkőcfesztivált értékelte, ahol több, mint 11.000 karszalagot osztottak ki.

2024. Július 17. 07:12, szerda | Helyi

Tucatnyi posta helyett lett postapont idén Győr-Moson-Sopronban

Posta nem vész el, \"csak\" átalakul: nem mindegy azonban az sem, miként.

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.