Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Január 14. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Pénteken hozzák nyilvánosságra a keresztféléves ponthatárokat

Pénteken hozzák nyilvánosságra a keresztféléves ponthatárokat

Holnap hozzák nyilvánosságra a keresztféléves ponthatárokat, melyek a Felvin tekinthetők meg a leghamarabb. A sikeresen felvételizőket a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal (OH) is értesíti. A februárban induló képzésekre

Minden eddiginél többen adták be jelentkezésüket a februárban induló képzésekre: a csaknem 7500 felvételiző összesen 15.590 helyre nyújtotta be jelentkezését. A november 15-ei határidőt követően kiderült, februártól a jelentkezők háromnegyede mester-, 15 százaléka felsőfokú szakképzésen, 14 százaléka pedig alapszinten szeretne tanulmányokat folytatni.

A felvételi ponthatárokat január 14-én hirdetik ki: azokról első ízben a Felvi nyújt tájékoztatást. Az oldal regisztrált felhasználói azt is megtekinthetik az Én felvimbe belépve, hogy teljesítményük alapján mely megjelölt képzésre nyertek felvételt. A ponthatárok megállapítását követően az OH besorolási döntést küld valamennyi jelentkezőnek. Ebben tájékoztatják arról a jelentkezőt, mely általa megjelölt képzésre nyert felvételt, továbbá a jogorvoslati lehetőségről és módjáról is tájékoztatják az érintetteket.

A jelentkező az általa megjelölt sorrend szerint oda nyer felvételt, ahol elérte a meghatározott ponthatárt. Nem nyer felvételt az, akinek pontszámai nem érik el a ponthatárt, akinek pontszámai az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal, de az egyéb jogcímen kapható többletpontok nélkül nem éri el a minimális limitet (felsőfokú szakképzésen 140, egyéb képzéseken 200 pont), illetve az, aki nem rendelkezik a megfelelő végzettséggel.
Leendő intézményüktől pedig úgynevezett felvételi határozatot kapnak azok a jelentkezők, akik sikeresen felvételiztek. Ebben a további teendőkről, többek között a beiratkozás helyéről és idejéről is tájékoztatják a hallgatókat. Akiknek nem sikerült bejutniuk egy februárban induló képzésre, február 15-ig ismét benyújthatják jelentkezésüket, mellyel a szeptemberben induló képzésekre pályázhatnak.

(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.