Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 09. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Pénzhamisítók áldozatait keresik

Pénzhamisítók áldozatait keresik

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök csütörtök délután Salgótarjánban.

Csütörtök a délután a nógrádi megyeszékhelyhez tartozó Zagyvaróna egyik szórakozóhelyén húszezressel akart fizetni két tizenéves fiú, az eladónő azonban gyanúsnak találta a bankjegyet. Miután közölte gyanúját a pénzt átadó 19 éves fiúval, az a társával együtt kiszaladt a helyiségből, és megpróbált elmenekülni a környékről. Mivel azonban az eladónő azonnal értesítette a rendőrséget, a kivonuló salgótarjáni járőrök rövid időn belül elfogták és előállították a fiút, akit hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A beszerzett információk alapján estére kiderült, hogy a fiatalember által felhasznált hamis bankjegy készítésével egy 33 éves és egy 21 éves salgótarjáni férfi gyanúsítható. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak a múlt héten összesen öt húszezrest és három ötezrest készítettek, a számítógépeikhez csatlakoztatott nyomtatóikkal, majd névértékük feléért értékesítették azokat. A nyomozók ezt követően a két férfit is elfogták, őket ugyancsak gyanúsítottként hallgattak ki pénzhamisítás miatt. A nyomozásba szakértőket is bevontak, illetve keresik az esetleges további elkövetőket és sértetteket. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kéri mindazok jelentkezését, akik ilyen, vagy hasonló jellegű bűncselekmény elkövetéséről tudomással bírnak, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 112, vagy 107-es telefonszámon.

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.