Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Február 03. 06:28, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Pénzt vett fel a Belvárosban? – bankszámlája bánhatja

Pénzt vett fel a Belvárosban? – bankszámlája bánhatja

Legalább 145 bankkártya adatait szerezték meg Budapest belvárosában, a „klónozott” kártyákkal pedig legalább 6 millió forintot vettek fel bankautomatákból azok a fiatalok, akiket készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés

A rendőrség információi szerint az V. kerületi Szabadság tér egyik ATM-készülékére helyeztek az egyelőre ismeretlen tettesek egy kártyaleolvasó berendezést. A bankautomatán tavaly november 6-án végrehajtott tranzakciók során a berendezéssel rögzítették az ott használt bankkártyák adatait. A mágnescsíkokról megszerzett információkat aztán rámásolták „nyers" bankkártyákra, melyekkel összesen 319 esetben próbáltak meg pénzt felvenni. A banda tagjai 86 esetben sikerrel jártak, így közel 6 millió forintot vettek fel áldozataik számláiról. A legtöbb bankautomata azonban beépített kamerával rendelkezik, s úgy tűnik, ezzel a ténnyel a „high-tech" bűnözők nem számoltak. A rendőrségnek birtokába kerültek a pénzkiadók által készített felvételek, melyek alapján megkezdődött a tettesek azonosítása.

A képeket a rendőrség megjelentette honlapján, a Police.hu oldalon. Az ügyben nyomozást indító V. kerületi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételek alapján felismeri a bankkártyás csalókat, jelentkezzen a Telefontanú zöld számán, a 06-80-555-111-en, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívón.Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 12:02, péntek | Kék hírek

A TEK fogta el a drogdíler apa-fia párost - videó

A szabolcsi nyomozók felkérésére a TEK munkatársai fogták el a gyanúsítottakat.

2022. Július 01. 09:01, péntek | Kék hírek

Szabadulóbuliból vissza a rácsök mögé

Öt férfi ellen indítottak eljárást a kaposvári rendőrök.

2022. Június 30. 18:09, csütörtök | Kék hírek

Megkívánta magát a kávézó teraszán a tolvaj

Egy kávézónál onanizált, bicikliket lopott, elkötött egy teherautót, amit meg is rongált, de a bácsalmási rendőrök elfogták a 41 éves helybélit.

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.