Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 03. 06:28, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Pénzt vett fel a Belvárosban? – bankszámlája bánhatja

Pénzt vett fel a Belvárosban? – bankszámlája bánhatja

Legalább 145 bankkártya adatait szerezték meg Budapest belvárosában, a „klónozott” kártyákkal pedig legalább 6 millió forintot vettek fel bankautomatákból azok a fiatalok, akiket készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés

A rendőrség információi szerint az V. kerületi Szabadság tér egyik ATM-készülékére helyeztek az egyelőre ismeretlen tettesek egy kártyaleolvasó berendezést. A bankautomatán tavaly november 6-án végrehajtott tranzakciók során a berendezéssel rögzítették az ott használt bankkártyák adatait. A mágnescsíkokról megszerzett információkat aztán rámásolták „nyers" bankkártyákra, melyekkel összesen 319 esetben próbáltak meg pénzt felvenni. A banda tagjai 86 esetben sikerrel jártak, így közel 6 millió forintot vettek fel áldozataik számláiról. A legtöbb bankautomata azonban beépített kamerával rendelkezik, s úgy tűnik, ezzel a ténnyel a „high-tech" bűnözők nem számoltak. A rendőrségnek birtokába kerültek a pénzkiadók által készített felvételek, melyek alapján megkezdődött a tettesek azonosítása.

A képeket a rendőrség megjelentette honlapján, a Police.hu oldalon. Az ügyben nyomozást indító V. kerületi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételek alapján felismeri a bankkártyás csalókat, jelentkezzen a Telefontanú zöld számán, a 06-80-555-111-en, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívón.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak