Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2012. Március 23. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Sztrájkra is készek a háziorvosok

Sztrájkra is készek a háziorvosok

Kimaradtak az egészségügyi béremelésből a háziorvosok, de például az aszisztensek a védőnők, az otthonápolásban dolgozók, valamint a patikai asszisztensek is.

A háziorvosok áprilisig várnak, és ha a kormány addig nem változtatja meg döntését, akkor radikálisabb eszközöket vetnek be, akár sztrájkolhatnak is - írja a Magyar Nemzet.

Selmeczi Kamill, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke azt mondta: meg kell gondolni, mi legyen ügyvédi letétbe helyezett felmondóleveleik sorsa. Az alapellátó orvosok tárgyalási ajánlattal fordulnak az egészségügyi államtitkársághoz.

Az elnök megjegyezte, hogy mivel a háziorvosok döntő többsége vállalkozóként végzik tevékenységét, náluk a finanszírozást kell emelni, hiszen a bérüket abból gazdálkodják ki. A Magyar Védőnők Egyesülete is megdöbbenéssel fogadta, hogy az alapellátásban dolgozók kimaradnak a béremelésből. Az egyesület más szakmai szervezetekkel egyeztet, és ezután dönt a lehetséges nyomásgyakorlásról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Belföld

Másfél millió diák kezdi meg az új tanévet a köznevelésben és a szakképzésben

Másfél millió diák kezdi meg a tanévet hétfőn a köznevelésben és a szakképzésben, az új nevelési évben a tanulókat és a tanárokat érintően több fontos változást vezetnek be

2024. Augusztus 31. 08:55, szombat | Belföld

Nyolc kastéllyal kezdődik meg a kastélytörvény végrehajtása

2024. Augusztus 31. 08:52, szombat | Belföld

Ukrajna egyelőre folytatja a kőolajszállítást a Barátság vezetéken

Ukrajna a szerződések lejártáig maradéktalanul teljesíti az orosz kőolaj Európába történő tranzitjára vonatkozó kötelezettségeit - helyesbítette Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda tanácsadója pénteken korábbi kijelentését.

2024. Augusztus 31. 08:51, szombat | Belföld

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció