Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 04. 14:41, szombat | Sport
Forrás: NSO

Petacchi már huszadszor örülhetett a Vueltán

Petacchi már huszadszor örülhetett a Vueltán

Az olasz Alessandro Petacchi nyerte meg a spanyol kerékpáros-körverseny 7. szakaszát. Az olasz sprinter huszadik alkalommal diadalmaskodott a Vuelta a Espanán. Összetettben továbbra is a belga Philippe Gilbert áll az élen.

A mai nap szökevényei - Dominik Roels (Milram), Martin Pedersen (Footon-Servetto), Vlagyimir Iszajcsev (Xacobeo Galicia) és Jorge Montenegro (Andalucia Cajasur) - nem sokat vártak akciójukkal, szinte rögtön a rajt után megléptek, és harminc kilométert megtéve már több mint tízperces előnnyel vezettek.

A mezőny ezt követően kezdte el növelni a tempót, leginkább a Lampre, a HTC-Colombia és a Garmin fő szerepvállalásával. A négy szökevényt végül öt kilométerrel a vége előtt fogták be, így innentől kezdve a sprintereken és segítőiken volt a világ szeme.

Az orihuelai finist követően a Lamprénál örülhettek, mivel Alessandro Petacchi egy kerékpárhosszal megelőzte Mark Cavendisht, a többieket pedig még többel. A harmadik helyen az argentin Juan José Haedo ért célba.

A 36 éves olasz sprinternek ez volt a 20. szakaszgyőzelme a Vueltán - amelyen 1996-ban indult először -, a három nagy körversenyt (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) tekintve pedig már a 47. etapsikerét érte el.

Összetettben nem történt változás az élmezőnyben, továbbra is a belga Philippe Gilbert vezet, előnye tíz másodperc a két spanyol, Igor Antón és Joaquin Rodríguez előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.