Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 05. 14:55, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Petíciót adtak át pénteken a Szarvas utcában élők képviselői Somogyi Tivadar alpolgármesternek

Petíciót adtak át pénteken a Szarvas utcában élők képviselői Somogyi Tivadar alpolgármesternek

A lakók tiltakoznak az ellen, hogy az önkormányzat a Stromfeld utcai átmeneti szállás kiváltására a Szarvas utcában alakítson ki hajléktalanszállót, a gázrobbanásról elhíresült négyemeletes épületben. Az alpolgármester átvette az a

A hajléktalanok elhelyezése ellen azzal együtt is tiltakoznak a Szarva utcaiak, hogy tisztában vannak vele, most sincs a környéknek túl jó híre.

A lakók szerint a tervezett lépéssel tovább csökkennének a környéken az ingatlanárak, és a jelenleginél is kevésbé éreznék biztonságosnak a városrészt.

A hajléktalanokat segítő szolgálat vezetője szerint mindenképpen szükség van új szálló kialakítására,s a fedél nélküliek jelenléte aligha rontana a jelenlegi helyzeten.

Az alpolgármester szerint egyelőre csak tervek vannak, a végleges döntéshez közgyűlési határozatokon keresztül vezet az út.

A petíciót átadók azzal az ígérettel távozhattak a hivatalból, hogy felvetett kérdéseikre két héten belül írásos választ kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.