Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. December 05. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Piaci alapon, állami forrás nélkül járnak tovább a buszok Győr és a főváros között?

Piaci alapon, állami forrás nélkül járnak tovább a buszok Győr és a főváros között?

A jövő év elején megszűnhet a Győr-Budapest közötti távolsági autóbuszközlekedés állami finanszírozása.

A párhuzamosságok felszámolása elérheti a vonalat is, amely jelentős árbevételt jelent a Kisalföld Volánnak. Ebből a pénzből egészíti ki a cég a helyi személyszállításban jelentkező hiányt is.

Idén októberben Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár úgy nyilatkozott: csak azután lehet a párhuzamosságok megszüntetéséről gondolkodni, ha az alternatívát jelentő vasúti személyszállítás jobb minőségű, és férőhelyszámban is kielégítő.

- Megfelelő színvonalú szolgáltatásnak kell lenni, nem lehetnek zsúfoltak, tehát ezeket a feltételeket biztosítani kell, emellett egy buszközlekedés fenntartása állami fenntartásból talán luxusnak tűnik, de önmagában, ha piaci alapon életképes egy ilyen szolgáltatás, és van az a réteg, amelyik igényli, és hajlandó megfizetni, akkor természetesen lehet ilyen párhuzamosság - mondta Völner Pál.

Pócza Mihálytól, a Kisalföld Volán vezérigazgatójától szerettük volna megtudni, mit tud a tervezett járatmegszűntetésről. A Brüsszelben tartózkodó cégvezető a Nyugathír-hu-nak nem kívánta kommentálni a híreket, annyit elárult, hogy a szaktárcától nem kaptak értesítést a tervezett változtatásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.