Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 16. 11:20, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Pillantás a kulisszák mögé

Pillantás a kulisszák mögé

Csütörtökön a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a Győri Nemzeti Színház. A kulisszajárásra természetesen a Revita stábja is ellátogatott.

A balettpróbák, a színpadtechnikai bemutató és a gyermekprogramok kivétel nélkül sikeresek voltak. Persze az esti gálaműsor még tartogat meglepetéseket. Egy biztosan kiderült: a nézők imádják a teátrum dolgozóit, a társulat pedig hálás a szeretetért.

Rendhagyó balettpróba a színpadon. Így indult az 1 nap a kulisszák mögött programsorozat csütörtökön a Győri Nemzeti Színházban. És egy kis ízelítő a Győri Balett La vie en rose című új premierjéből.

A tavalyi nagy siker után a színház vezetése úgy döntött idén is beengedi a kulisszák mögé a nézőket, így több turnusban volt lehetőségük a látogatóknak bejárniuk az egész épületet. A pince, a próbatermek, a karzat, de a páholy, a világosító tér, és egyéb műszaki helyiségek is vonzották az érdeklődőket. A csoportok az egy órás szemléken ténylegesen a függöny mögé leshettek. A jó hangulatú színpadtechnikai bemutatón a társulat dolgozóival: a világosítókkal, a kellékesekkel, és a többi műszaki munkatárssal is megismerkedhettek a győriek.

A színház bejárás természetesen nemcsak a nézőknek élmény, hanem a társulatnak is.

A programok délután is folytatódtak, Promenád koncerttel, dedikálással és egy kis vendéglátással Kiss János és Forgács Péter igazgatók közreműködésével. Az esti gálaműsor pedig újabb meglepetéseket tartogat, sztárokkal és jól ismert slágerekkel fűszerezve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?