Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Június 08. 14:29, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Pokróc alatt verték a mozgássérült idős nőt

Pokróc alatt verték a mozgássérült idős nőt

Csoportosan elkövetett rablás kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség az ellen a négy fiatalember ellen, akik egyikük barátnőjének idős nagyanyját próbálták meg kirabolni, június 3-án, a délelőtti órákban, a Pápai kistérs


Unokája is tudott arról, hogy idős, mozgásában korlátozott nagyanyja otthon gyűjti a pénzt, hogy néhai férjének síremléket tudjon állítani. A lány egy alkalommal azt mondta barátjának, rabolják ki 75 éves nagyanyját. A munkanélküli fiatalember kapott az alkalmon, és a tervbe beavatta testvérét, valamint két barátját, és néhány nappal a rablás előtt körülnéztek a ház környékén.

Az eltervezett napon ketten egy személyautóban vártak, míg a fiú társával a hátsó udvaron bement a házba, ahol aztán egyikük a szobába rohanva, egy pokrócot dobott az idős asszonyra, aki erre felébredt, és kiabálni kezdett. A hangoskodás miatt az egyik fiú többször az arcába ütött az asszonynak. Hiába kutatták át a lakást, a pénzt nem találták meg, így végül üres kézzel távoztak a helyszínről.

A rendőrséget az asszony házi gondozója értesítette. A nyomozók az alapos adatgyűjtés és tanúvallomások alapján, hét órán belül elfogták a és őrizetbe vették a négy 18 és 24 év közötti fiatalembert, valamint lefoglalták az autót is. Mindannyian beismerő vallomást tettek, és elmondták azt is, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt és után mindannyian kábítószert fogyasztottak.

A férfiak ellen csoportosan elkövetett rablás kísérlete, illetve visszaélés kábítószerrel miatt indítottak eljárást. A gépkocsit vezetővel szemben járművezetés bódult állapotban miatt külön eljárás is indult. A 20 éves unokát nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének bűnsegédjeként hallgatták ki, és mindössze egy napot töltött őrizetben, eljárás lefolytatása alatt szabadlábon védekezhet. A négy fiatalembert hétfőn a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. (rá)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.