Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 02. 10:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNET A LEKÖSZÖNŐ PARANCSNOKNAK

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNET A LEKÖSZÖNŐ PARANCSNOKNAK

A napokban ünnepélyes keretek között történt meg a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred ezredparancsnoki beosztás átadás-átvétele.

Kovács Ferenc ezredest helyettese, Könczöl Ferenc alezredes váltotta. A búcsúzó Kovács Ferencnek Borkai Zsolt polgármester is köszönetet mondott eddigi tevékenységéért, és csütörtökön a városháza ezüst emlékérmét adta át az ezredesnek.

Az elismerést a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokaként végzett lelkiismeretes, áldozatkész munkájáért, a város és a rakétaezred között kialakított együttműködés erősítéséért, a különböző katasztrófa- és rendkívüli helyzetek során Győr városa iránt tanúsított felelősségvállalásért, a győriek biztonságáért tett hatékony szerepvállalásért és a város társadalmi életében való részvételért, a díszalegység révén ünnepségeink színvonalának emeléséért adományozta a polgármester.

Borkai Zsolt elmondta, a város és az alakulat között kitűnő kapcsolat alakult ki, Győr minden helyzetben számíthat a katonákra, beszéljünk akár egy árhullámról, akár a március 15-i ünnepségről. A polgármester azt kívánta a távozó parancsnoknak, hogy új állomáshelyén is találja meg azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek segítségével sikeresen és örömmel végezheti hivatását.

Óriási megtiszteltetés ez az elismerés a számomra, hiszen Győr rengeteget jelent nekem.” – fogalmazott Kovács Ferenc, aki elmondta, 19 éve érkezett városunkba, ami azóta a szívéhez nőtt, ezért nem volt nehéz teljes odaadással az itt élő közösségért dolgozni. Az ezredes végezetül elmondta, utódja, Könczöl Ferenc személyében egy hasonlóképp elkötelezett vezetője lesz a rakétaezrednek, így a város és az alakulat közötti együttműködés a jövőben is gyümölcsöző maradhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.