Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 16. 15:29, hétfő | Helyi

Polgármesteri tájékoztatás: Átszerveződik Győrben a tömegközlekedés!

Polgármesteri tájékoztatás: Átszerveződik Győrben a tömegközlekedés!

Dr. Dézsi Csaba András Győr Megyei Jogú Város polgármestere közleményt, tájékoztatást adott ki a helyi tömegközlekedés átszervezéséről, a Volánbusz Zrt.-vel kötött megállapodásról.

"Tisztelt Győri Polgárok!

A mai napon telefonon egyeztettem a győri tömegközeledést ellátó Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettesével, a győriek egészségbiztonságát elősegítő, rendkívüli menetrend-változtatás ügyében.

A koronavírus járvány miatt, a közoktatási és köznevelési intézmények bezártak. Ennek okán, azzal a kéréssel fordultam a Volánbusz Zrt.-hez, hogy a buszmenetrendet a munkába tömegközlekedéssel járók egészségének védelme érdekében úgy szervezze át, hogy az érintett szakaszokon sűrítse a járatokat.

Ennek megfelelően, a Volánbusz Zrt. az iskolabezárások kapcsán felszabaduló kapacitásokat az Ipari Park dolgozói járatainak kiszolgálása érdekében csoportosítja át, elsősorban a műszakváltások idejére, március 17. napjától visszavonásig.

A sűrűbb járatoknak köszönhetően, a járműveken várhatóan csökken az utazók létszáma, elősegítve az egészségvédelmi szempontból szükséges távolság megtartását.

Továbbá, kezdeményeztem a győri autóbuszokon jelenleg kötelező első ajtós felszállási rend felfüggesztését, elsősorban a buszsofőrök védelme érdekében.

Kérem a győrieket, hogy fokozottan tartsák be a higiénés előírásokat. Vigyázzunk egymásra!

Kérem, hogy az önkormányzat további intézkedéseit kövessék figyelemmel a www.gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András facebook oldalon.

2020. március 16.

Tisztelettel,

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester"

Forrás: gyor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.