Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 14. 11:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr főkapitányság

Polgárőrök és rendőrök találkozója Győrben

Polgárőrök és rendőrök találkozója Győrben

A győri rendőrök a hatékony együttműködés érdekében a közlekedés, a közrendvédelem és a bűnügyi szakterület vonatkozásában tartottak tájékoztatót a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség megjelent képviselőinek.

A Győri Rendőrkapitányságon 2016. február 13-án 10 órakor Váczi Attila rendőr alezredes kapitányságvezető köszöntötte a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség elnökét és megjelent képviselőit. A találkozó célja az volt, hogy a polgárőrök átfogó ismereteket kapjanak a rendőrség közlekedési, közrendvédelmi és bűnügyi szakterületeinek feladatairól és megtalálják azokat a közös pontokat, melyek eredményeként még hatékonyabb lehet a két szervezet együttműködése.

A győri rendőrök gyakorlati példák sorának felelevenítésével mutatták meg, hogy a polgárőrök közterületi járőrszolgálatuk, figyelőszolgálatuk, illetve jelzőőri tevékenységük alkalmával hogyan viselkedjenek egy-egy veszélyes szituációban, tevékenységükkel miként segítség a rendőrség munkáját. Csaplár Zoltán a megyei polgárőrszövetség elnöke elmondta, hogy a polgárőrök a baleset-megelőzés, áldozatvédelem, környezetvédelem területén végzett tevékenységükkel, valamint a településükön elhelyezett térfigyelő kamerák által rögzített felvételek megfigyelésével, jelentős szerepet vállalnak az ott lakók szubjektív biztonságérzetének növelésében. A találkozót mindkét szervezet hasznosnak értékelte és annak jövőben történő folytatásáról is megállapodtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.