Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Április 25. 10:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Polifónia - Kortárs magyar festőművészek munkái Győrben

Polifónia - Kortárs magyar festőművészek munkái Győrben

Kortárs magyar festőművészek csoportos kiállítása nyílik pénteken Győrött, a Napóleon-házban. A Polifónia című tárlat csaknem hatvan alkotó egy-egy munkáját mutatja be.

A tárlat címe is kifejezi anyagának sokféleségét, sokszínűségét - mondta Urbán Ágnes, a kiállítás rendezője, egyben a szervezet főtitkára az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a klasszikus festészet jelenkori irányzataiból ad keresztmetszetet a bemutató, amely felvonultat geometriára épülő alkotásokat és kollázsokat, lírai képeket és absztrakt festményeket, a realizmus elemeiből építkező és onnan "ellépő" műveket egyaránt. Az érdeklődők láthatják egyebek között Jovián György és Nagy Gábor, Krajcsovics Éva és Végh András, Balogh László és Dévényi János egy-egy festményét.Urbán Ágnes szólt arról, hogy a május 31-ig látogatható kiállítás anyagát Miskei László festőművész, a szövetség alelnöke válogatta.

Győr ezúttal már harmadik alkalommal ad helyet a szövetséghez tartozó művészek kiállításának. Tavaly az üvegművészek, az azt megelőző évben a grafikusok és a kisplasztika művelői mutatkoztak be a Rába-parti városban a szervezet és a helyi Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum együttműködésében.

(A cikkben szereplő kép, csak illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.