Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 13. 14:45, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Pontot rabolt az USA Team Angliától

Pontot rabolt az USA Team Angliától

Robert Green elképesztő hibája is kellett ahhoz, hogy az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja pontot szerezzen az Anglia elleni csoportmérkőzésen a dél-afrikai világbajnokságon. Hiszen hiába vezettek már a 4. percben a szigetországiak

Rögtön a mérkőzés elején nekiesett az angol válogatott az Egyesült Államoknak, s ennek meg is lett az eredménye: egy Heskeytől kapott labdát a 4-es számú Gerrard a kapu bal alsó sarkába pöccintett a 4. percben (1-0).


Ettől szemmel láthatóan megnyugodott Capello legénysége, az angolok szépen járatták a labdát, az amerikaiak pedig inkább visszahúzódtak a saját térfelükre, onnan próbálkoztak labdaszerzés után kontrákat vezetni. Lennon veszélyes középre adása újabb lehetőséget az európai csapatnak, ám a védők menteni tudtak.

Az USA Team leginkább rögzített szituációk utáni fejesekkel, illetve távoli lövésekkel próbálta feltörni a betonkemény angol védelmet, s egy ilyen kísérletüket végül siker koronázta. Az angol Fulhamben légióskodó Clint Dempsey addig-meddig forgolódott a szigetországi védők között, mígnem lövésre szánta el magát, Green pedig szerencsétlen mozdulattal csak beljebb tudta segíteni a labdát. Óriási potyagól volt (1-1)!

Az angolok a középkezdés után letámadtak, s Glen Johnson könnyen gólt szerezhetett volna, ám Howard bravúrral hárított.

Capello a szünetben ismét hozzányúlt csapatához, az idényben jobbára sérült King helyére a válogatotthoz ötéves választott kényszerpihenő után (lemondta korábban a szereplést a nemzeti együttesben) visszatért Carragher állt. Ezzel tulajdonképpen szemernyit sem változott az angolok játéka, akik egyértelműen a győztes gól megszerzésért szálltak harcba a második játékrészben.

Az 52. percben Lennon remek labdával ugratta ki Heskey-t, ám az Aston Villa csatára nagy helyzetben Howardba bombázott. Szűk negyedórával később Lampard, majd még ugyanebben a percben (64.) Johnson veszélyeztetett: előbbi próbálkozását Howard tenyerelte a kapu fölé, utóbbi pedig mellé lőtt. 

Egy perccel később viszont az angol drukkerekben hűlt meg a vér, miután Altidore egészen az ötösig vezethette a labdát a nyomában loholó Caraggher előtt, közeli lövését Green a kapufa segítségével hárította. Az utolsó negyedórában Rooney, Wright-Phillips, majd Heskey is kihagyta a maga helyzetét, így végül pontosztozkodás született a C csoport nyitó mérkőzésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!