Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Február 09. 14:54, kedd | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Profilbővítést tervez a győri kórház

Profilbővítést tervez a győri kórház

Az eddig teljes költségtérítéses alapon működő Emelt Szintű Betegellátó Osztályon profilbővítést tervez a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, amelynek kereté

A Petz Kórház 2008 nyarán nyitotta meg emelt szintű ápolást nyújtó osztályát az aktív kórházi ellátásra nem szorulók 24 órás, egyénre szabott szakápolói felügyeletére, ápolására. Az osztály fürdőszobával és televízióval felszerelt kórtermekben 18 ággyal kezdte meg működését. Az azóta eltelt közel másfél évben 81 beteg feküdt az osztályon, betegenként átlagosan közel 20 napig. ltalánosan elmondható, hogy a betegek és hozzátartozóik elégedettek voltak az itt kapott szolgáltatással, azonban a kihasználtsági mutatók azt jelzik, hogy szükség van profilbővítésére, új szolgáltatások, komplett életmódprogramok kidolgozására, illetve a korábban már kezdeményezett anyagi terhek csökkentésére. A krónikus ágyak átcsoportosításáról, amivel a napi 7500 Ft-os önrészt 4500 Ft-ra tudnánk csökkenteni, már volt szó, a megyei önkormányzat bizottsági ülésén a javaslatot meg is szavazták, ám a különféle hatósági engedélyeket - a hatóságok készséges hozzáállása ellenére - a vonatkozó rendeletek, előírások szigorúsága miatt még nem kaptuk meg.

A kórház többféle tervet dolgozott ki az ágyak szakmák közötti átcsoportosítására, azonban még további egyeztetések szükségesek az NTSZ-szel a végleges megoldás megtalálására.

Ebben az átmeneti időben a kórház egyéb osztályain jelentkező - a nővérek külföldre vándorlása következtében kialakult - egyre szorongatóbb nővérhiányt próbáljuk orvosolni azzal, hogy az engedélyek megérkezéséig az Emelt Szintű Osztály nővéreinek egy részét ideiglenesen a túlterhelt osztályokra helyeztük.

Forrás: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.