Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. December 08. 11:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Napló Online (A kép illusztráció)

Prostitúcióra vette rá fia barátnőjét a bűntetett előéletű győri férfi

Prostitúcióra vette rá fia barátnőjét a bűntetett előéletű győri férfi

A győri férfi egy ideig a megfélemlített nő keresetéből élt. A többszörösen büntetett előéletű illető ismét fegyházban találta magát - számol be a Napló Online.

A korábban többek között rablásért, kábítószerrel való visszaélésért, zsarolásért elítélt V. György 2007 nyarán ismerkedett meg nevelt fia barátnőjével, S. A.-val, akit sikerült rávennie, hogy üzletszerű kéjelgést folytasson 2008 augusztusában Bécsben. Ebbe a nő beleegyezett, de hetekkel később bejelentette, hazaköltözik édesanyjához az Ajka közeli faluba. A férfi ezt rendkívül zokon vette, ugyanis a lány addig napi 300-400 eurót hozott a konyhára. Az első időkben elfelezték a keresetét, majd később a vádlott minden pénzt elvett - áll az ítélet indoklásában.
A 43 éves férfi mindent megtett annak érdekében, hogy visszavigye a győri lakásukba a nőt, aki ettől határozottan elzárkózott, ezért "futtatója" 2008. augusztus végén este elkapta a devecseri vasútállomás női mosdójában, s pofon vágta. Ekkor sikerült elmenekülnie a támadója elől, de másnap a férfi ismét megtalálta: Ajkán berángatta ismerőse kocsijába, majd meg sem álltak Győrig, ahol három napra bezárta egy albérleti lakásba. A vádlott próbálta meggyőzni a nőt arról, hogy a nő vonja vissza a vallomását, amit az ajkai rendőrségen vettek fel jegyzőkönyvbe. Ezért elvitte a Győri Nyomozó Ügyészségre, de a nő ismét csak azt mondta el, amit már elmesélt az ajkai detektíveknek is.

V. György nem adta fel, hogy "visszaszerezze" a lányt, ezért telefonon olyanokat mondott neki, hogy megöli. Az ítélet indoklása szerint egyszer a következő kijelentést tette: bárhol is van, megtalálja, s rágyújtja a házat. Egy sms-ben pedig ezt írta: "Szerencséd, hogy nem vittem be a fegyveremet, pedig a kocsiban volt!" (A vádlottnak valóban volt egy engedély nélkül tartott, kilenc milliméteres, hatlövetű flóbertfegyvere, amit házkutatáskor lefoglaltak tőle, majd a bíróság elkobozta.)

Az Ajkai Városi Bíróság V. Györgyöt halmazati büntetésül három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte lőfegyverrel való visszaélés, kitartottság, személyi szabadság megsértésének bűntettében és zaklatás vétsége miatt. A megyei bírságon jogerőssé vált a döntés.

Címkék: győri

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.