Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Április 08. 17:45, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Provokatív cikk Görbiczről a román sajtóban

Provokatív cikk Görbiczről a román sajtóban

A Magyar Kézilabda Szövetség közölte: sajnálattal értesült arról, hogy az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női BL-elődöntőt megelőzően "provokatív, sértő, hangulatkeltő" tudósítások jelentek meg a román sajtóban Görbicz Anitával k

"Az MKSZ az elszigetelt, ám több helyen nyilvánosságot kapó esetet elítéli, ugyanakkor hangsúlyozza: a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába" - áll a szervezet állásfoglalásában.

A ProSport című román napilap a szombati, 24-22-es magyar sikerrel zárult, bukaresti találkozó napján olyan fotósorozatot közölt, amelyen román élsportolók Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózolnak. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke vasárnap esti reakciójában elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.

"A Magyar Kézilabda Szövetség ezúton is sok szeretettel gratulál a Győri Audi ETO KC-nek az Oltchim Valcea elleni idegenbeli győzelméhez, egyúttal sok sikert kíván a magyar csapatnak a csütörtöki visszavágóra, és kívánja, hogy tizennégy év után ismét magyar győztese legyen a női Bajnokok Ligájának!" - áll az MKSZ közleményében, amelyben a vezetők arra kérik a győri klubot és szurkolóit, hogy a csütörtöki, veszprémi visszavágón is a sportra, a játékra és a reménybeli magyar siker kiharcolására, illetve annak elősegítésére koncentráljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.