Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 08. 17:45, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Provokatív cikk Görbiczről a román sajtóban

Provokatív cikk Görbiczről a román sajtóban

A Magyar Kézilabda Szövetség közölte: sajnálattal értesült arról, hogy az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női BL-elődöntőt megelőzően "provokatív, sértő, hangulatkeltő" tudósítások jelentek meg a román sajtóban Görbicz Anitával k

"Az MKSZ az elszigetelt, ám több helyen nyilvánosságot kapó esetet elítéli, ugyanakkor hangsúlyozza: a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába" - áll a szervezet állásfoglalásában.

A ProSport című román napilap a szombati, 24-22-es magyar sikerrel zárult, bukaresti találkozó napján olyan fotósorozatot közölt, amelyen román élsportolók Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózolnak. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke vasárnap esti reakciójában elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.

"A Magyar Kézilabda Szövetség ezúton is sok szeretettel gratulál a Győri Audi ETO KC-nek az Oltchim Valcea elleni idegenbeli győzelméhez, egyúttal sok sikert kíván a magyar csapatnak a csütörtöki visszavágóra, és kívánja, hogy tizennégy év után ismét magyar győztese legyen a női Bajnokok Ligájának!" - áll az MKSZ közleményében, amelyben a vezetők arra kérik a győri klubot és szurkolóit, hogy a csütörtöki, veszprémi visszavágón is a sportra, a játékra és a reménybeli magyar siker kiharcolására, illetve annak elősegítésére koncentráljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.